Filippinska IT kontor har stora förhoppningar för e-betalningssystem

Den filippinska regeringen IT-enheten hoppas att göra några genombrott om modernisering av offentliga tjänster innan året stänger.

Byrån för avdelningen för vetenskap och teknik gav nyligen en uppdatering på några av sina projekt, inklusive den mycket efterlängtade online-betalningssystem som kallas “PhPay”.

I ett nötskal, kommer projektet att tillåta medborgare och företag att betala för offentliga tjänster mer bekvämt via e-betalning (online), bankkort och kreditkort (via ATM-konton), och mobila plånböcker (genom textning eller SMS).

Förespråkarna säger att elektronisk betalning anläggningen kommer inte att gå igenom lokala bank konsortier eller mobiloperatörer betalnings.

Mobila betalningar och överföring är mycket populär i skärgården, och många filippiner använda denna möjlighet att skicka och ta emot pengar. Eftersom tjänsten går igenom mobil nätoperatörer, en liten mängd debiteras för varje transaktion.

Genom design, är den nya elektroniska betalningssystem förväntas göra det lättare för allmänheten och den privata sektorn att utnyttja och betala för olika offentliga tjänster utan att slösa tid på långa köer.

Enligt IT-kontoret, har flera myndigheter, däribland handels- och industriministeriet (DTI), kommissionen om högre utbildning, och Cooperative Development Authority, registrerat sig för en pilottest av PhPay.

DTI är särskilt ökänd för långa köer, eftersom detta är den viktigaste myndighet som utfärdar lokala företag tillstånd. Med tanke på att mer än 99 procent av verksamheten i Filippinerna består av små och medelstora företag (SMF), är en uppgift för DTI verkligen kritisk.

IT kontor sade vidare PhPay systemet kommer att rullas ut helt i februari nästa år, och att mer än 40 myndigheter har betytt intresse att vara ombord på systemet med den tid som blir levande.

Den PhPay är bara en av komponenterna i en ännu större och en mer ambitiös plan för att “interconnect” alla regeringens organ för att underlätta leverans av offentliga tjänster, och förhoppningsvis ansluta andra länder som har moderniserat sina regeringar.

Det återstår att se om det nya systemet kommer att förbättra serviceleveransen till filippinarna, en oro över att medborgarna har clamoring över under längst tid.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze