? Fortinet förvärvar Meru Networks, rullar ut BYOD tjänst

Fortinet sade på onsdagen att det kommer att förvärva Meru Networks, som ger säker Wi-Fi-nätverksverktyg, i en affär värderad till $ 44.000.000.

För Fortinet, Meru rundor ut sin säkra trådlösa portfölj och ger det en inbrytning i företaget Wi-Fi marknaden.

Tidigare NSA teknikern Edward Snowden rockade IT-världen 2013 när han läckt sekretessbelagda handlingar som avslöjar myndighetens övervakningsprogram digitala. Här är de tre största effekterna.

Företaget rullade också en mobil säkerhet prenumerationstjänst dubbade FortiGuard att säkra mobila enheter och applikationer i sätta dina egna inställningar enhet företag.

Fortinet drag för att säkra företagets Wi-Fi syftar till att omfatta säkerhetshål kvar av okända enheter och trådlösa nätverk.

Meru teknik levererar ledning trådlös uppkoppling, styrenheter för att hantera trafik, ett säkert system för att integrera trådlösa och trådbundna nätverk, och apparater för datacenter eller moln distributioner.

Enligt Fortinet, Meru ger också tekniska talang och patent till festen. Meru har 14.000 kunder.

Meru börsnoterades 2010 och hade en årlig omsättning på $ 90.900.000. Meru har kämpat med intäktsminskningar i sina senaste kvartalen. Meru 2014 intäkter var i stort sett platt med vad det levereras i försäljningen för 2011. Meru s 2015 intäkterna väntas falla nästan 11 procent jämfört med 2014.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Lägg upp och Fortinet ser Meru som ett värde förvärv. Meru aktier var i $ 3 intervallet i februari.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund