Reliance Industries planer på pris-cut strategi i Indien 4G utbyggnaden

Reliance Industries Limited (RIL) satsar en pris-cut strategi som växlar upp för att lansera 4G-tjänster i Indien två största städerna,. Konglomeratet syftar till att erbjuda ett 4G enhet under US $ 90 (5000 rupier) och är i samtal med Samsung och andra att köpa för mobiltelefoner och andra enheter, enligt Reuters rapporterade på söndagen.

Utbyggnaden kommer att starta i Mumbai och Delhi och slutligen spänner hundratals städer i hela landet, konstaterade rapporten.

Däremot kan RIL inför ytterligare utmaningar som, Indien 4G tilldelade spektrumet, vid 2300 MHz är inte kompatibel med många populära enheter såsom iPhone, iPad eller Samsung Galaxy S4.

RIL, som ägs av Indiens rikaste man Mukesh Ambani, och Samsung båda avböjt att kommentera planerna, enligt Reuters.

Tidigare denna månad RIL systerbolag, Reliance Jio Infocomm tecknat ett 2 US $ miljardaffär för att dela telekom torn infrastruktur, med mobiloperatör Reliance Communications, liksom en del att hyra internationella bandbredd från Indiens största telekom, Bharti Airtel,. Hittills har endast en telco, Bharti Airtel har lanserat 4G-tjänster, i landet – i regionerna Kolkata, Bangalore och Pune.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien