Den långsamma död av skrivaren

Jag minns en tid när min skrivare var en av mina hårdast arbetande prylar, bränning av förpackningar av papper under ett år. Nu är min skrivare tillbringar större delen av sin tid med att sitta på skrivbordet bredvid mig, tyst, det är lite grön LED öga stirrar på mig.

Under årens lopp har jag har varit med om flera skrivare som jag kan minnas. Jag minns övergången från matris till svartvitt bläckstråleskrivare och tyckte att det var banbrytande. Jag minns också min första färg bläckstråleskrivare ömt (HP). Jag minns också hur mycket det kostar att köra, men jag minns också att jag inte brydde. Jag minns också min första fotoskrivare. Och igen jag kommer ihåg hur mycket det kostar att köra … men jag brydde sig inte.

Jag minns att köpa papper i bulk, och att behöva ändra bläckpatroner med några veckors mellanrum (jag var aldrig ett fan av laserskrivare – Jag kunde inte stå lukten). Jag dabbled med påfyllning patroner med tanken att jag skulle spara några slantar, men efter en bläckspill, skräp produktion och nästan hugga mig i, hjärtat med en injektionsfyllning av rött bläck, jag gav upp på den. Jag gav också upp på “rekonditionerade” skrivarpatroner efter att ha kommit till slutsatsen att vad de var återfyllas med vanligtvis verkade vara en nyans av brunt snarare än den begärda färgen, och det hela förångas snabbare än bensin spillts på varm asfalt, gripa skrivhuvudet fast ämne. Äkta patroner kan ha varit dyr, men åtminstone de arbetade, och jag har alltid vetat artikelnumren för de ersättningar utantill.

Men under de senaste åren min skrivare har blivit allt mer tyst. Visst jag fortfarande använder det i själva verket använde jag det häromdagen att skriva ut en lista, men allt jag tittar på hur mycket utrymme det tar upp och undrar om jag inte kunde göra med en mindre, enklare skrivare. En annan indikation på hur sällan jag använder min skrivare är det faktum att de sista få gånger jag har använt det, jag har haft att rengöra skrivhuvudet eftersom vissa av munstyckena hade torkat ut. Jag byter bläckpatroner så sällan nu att inte bara vet jag inte artikelnumren, jag skulle till och med glömt vad gör av skrivare jag hade!

Jag är inte ensam när det gäller att använda min skrivare mindre. Det är ett mönster jag ser runt omkring mig. I själva verket skulle jag säga att den minskade användningen av skrivaren är också ansvarig för färre hemanvändare / små kontor köper och använder sviter som Microsoft Office. När människor skapar färre pappersdokument (och enligt min mening tillbringar mindre tid överföring över formatering, teckensnitt och layout), insåg de också att de kunde göra utan dyra verktyg för att skapa och formatera sina dokument.

Medan skrivbordsskrivare är inte död, visst är det på väg till pension.

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

Bioprinting ben och muskler: De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer

? Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

Skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, hårdvara, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, 3D Printing, Bioprinting ben och muskler:? De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer, hårdvara, Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX