? Global BI och analys marknaden tippas att slå $ 16.9b 2016: Gartner

Den globala Business Intelligence (BI) och analyser på marknaden förväntas uppgå till $ 16,9 miljarder 2016, en ökning med 5,2 procent från 2015, enligt Gartner.

I Australien kommer BI och analys marknad nå AU $ 700.100.000, upp 9,1 procent, medan det i Nya Zeeland, kommer intäkterna nå NZ $ 92.300.000, en ökning med 8,1 procent från 2015.

Gartner säger CIO i Australien och Nya Zeeland rankas BI och analys som sin toppteknik prioritet för 2016 i en ny årlig undersökning.

Gartner hantera vice vd Ian Bertram noteras att analyser har blivit allt viktigare, har företagen utvecklat mer moderna BI-plattformar så att de kan få snabbare tillgång till insikter.

Han tillade vidare att för att bidra till att uppfylla tid till insikt efterfrågan har organisationer börjat demokrati analyser genom självbetjäning via dessa nya plattformar. Som ett resultat, sade han varje person i branschen är nu ett analys användare.

Det är inte längre möjligt för Chief Marketing tjänstemän (CMOS) för att vara experter endast inom branding och annonsplacering “, sade han.” De måste också vara kundanalys experter. Detsamma gäller för chefen HR, leveranskedjan och finansiella roller i de flesta branscher.

Leverantörer som IBM har insett vikten av BI och analys sektorn, och nyligen förvärvade IRIS Analytics, ett företag som tillämpar realtids bedrägeri analyser för att bekämpa betalningsbedrägerier.

I slutet av förra året, Microsoft köpte analys fast Metanautix. Vid den tiden Microsoft sagt att det planerar att integrera Metanautix teknik med SQL Server och Cortana Analytics Suite.

Samtidigt släppte Amazon Web Services en rad produkter i oktober förra året för att nötkött upp sin stora datamängder svit.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta