Pinterest uppvaktar utvecklare med API som syftar till att “ta Pins till liv”

Nålar på Pinterest fortsätter att stapla upp (av miljoner, inte mindre), verkar det så gör också de potentiella marknadsföring och utvecklingsmöjligheter som finns på toppen av blommande sociala nätverk.

Som sociala mediestrategi blir allt viktigare, CIO och IT har en ny hävstång för att driva samtal med kollegor inom marknadsföring och andra avdelningar inom företaget.

I ett försök att uppvakta fler utvecklare, Pinterest presenterade sin egen utvecklarplattform på måndag, trav ut en svit av API för att uppmuntra utvecklare att bygga applikationer och integrationer “som ger Pins till liv.”

Med andra ord, produkter som skulle kunna pressa vissa inkomster av dessa wanderlust-inducerande och craftsy helg idéer.

Utvecklare har en hel del innehåll tillgängligt på sina fingertoppar för att arbeta med som Pinterest grafen har vuxit att vara värd mer än 50 miljarder stift representerar en myriad av projekt, platser och produkter – av vilka många kan mätas i pengar med lite längre fantasi.

(För att sätta Pinterest snabba tillväxt i perspektiv, det visuella bookmarking verktyg skröt bara 30 miljarder dollar i mars.)

“Som utvecklare har du chansen att bygga något som gör dessa Pins en verklighet, som appar för beställning av ingredienser från ett recept Pin eller boka resor baserade på rese Pins,” föreslog Josh Inkenbrandt, produktchef på Pinterest Developer Platform lag, i ett blogginlägg på måndag.

Mjuk lansering i beta, är Pinterest Developer Platform öppnar i USA först, där utvecklare kan registrera sig för API-åtkomst.

Pinterest har lagra upp data och infrastruktur sidan av verksamheten på sistone.

San Francisco-baserade företaget nyligen presenterade “Pinnability” samlingsnamnet för Pinterest avancerade maskininlärningsmodeller under utveckling för att förbättra sin hemma foder. Tanken är ju fler människor Pin, kan bättre Pinterest vara för varje användare, både till ytan relevant innehåll och visat sig vara en mer givande upplevelse totalt.

Med en beräknad värdering på $ 11. miljarder kronor och räkna, är det hög tid för Pinterest att bevisa sitt värde.

Utnyttja maskininlärning (blir en större och större trend i det just nu tack vare AWS, Nvidia och andra) samt aktivt utvecklare uppsökande kan stärka Pinterest anseende och inflytande bland både användare och potentiella Wall Street uppbackare.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis