Polis fråga man över Slammer-masken

Enligt tjeckiska tech säkerhetswebbplats, polis intervjuade 22 åriga “Benny” som bor i Brno och beslagtog datorer från sitt hem på torsdag.

Det verkar som om polisen har ifråga honom om ett virus som var riktigt betydande “, säger Graham Cluley, ledande teknik konsult på Sophos.” Benny har alltid sagt att han släppte aldrig sina virus i naturen, så det ska bli intressant att se om eventuella avgifter kommer att föras mot honom.

Däremot har han publicerat sin viral källkod på Internet, som kan ha fungerat som en uppmuntran för andra att orsaka skada.

Benny var närmast från antivirusföretaget Zoner programvara och har varit i mediumspotlighten sedan hans avgång från 29A-gruppen i början av 2003.

Ingen länk har någonsin bevisats mellan Benny och Slammer, som tillfälligt lamslog Internet i januari 2003. Cluley påpekade att vissa medlemmar i 29A gruppen hade lämnat denna månad. Medlemmar “Ratter” och “dis69” avgick. Samtidigt två veckor sedan, “Whale” dömdes i ryska domstolar virus skrivande. Bennys blogg har också försvunnit från Internet. Cluley sade att detta kan bero på ökad polis press på virusmakare.

Bennys “webblogg har förångats”, tillade Cluley. “Andra medlemmar av 29A verkar vara sönderfallande, så med människor som ifrågasatte de kunde bli ombedd att skrika och avslöja vem de andra är. (29A) håller på att förlora en hel del medlemmar denna månad. Många av dem kommer att känna att värmen är på och att det är inte värt det.

Dan Ilett av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer