Softbank ögon T-Mobile USA som backup plan

Japanska telco Softbank är enligt uppgift i samtal med Deutsche Telekom över en potentiell affär för T-Mobile USA, som det för alternativa sätt att komma in på den amerikanska marknaden om dess Sprint bud faller igenom.

Enligt Reuters på lördag, med hänvisning till tre källor med insyn i ärendet, både Softbank och Deutsche Telekom var i samtal förra året om en affär för T-Mobile, och har haft återkommande diskussioner sedan. Källorna avböjt att namnges eftersom samtalen var privata.

Men samtalen intensifierats under de senaste veckorna, efter Dish Network gjort en US $ 25,5 miljarder counterbid för Sprint, i april, sade två källor.

Deutsche Telekom äger 74 procent av T-Mobile USA, och en möjlighet är att Softbank att köpa den insatsen istället, noterade källorna.

Dock är Softbank bara titta på möjliga T-Mobile transaktionen som “Plan B”, eftersom det fortfarande vill göra Sprint affären efter att ha tillbringat månader på det.

Samtalen kommer inför en omröstning för Sprint aktieägarna att godkänna det japanska företaget bud på amerikanska transportören den 12 juni 2013 noterade rapporten.

Förra veckan, Sprints aktieägare-rådgivningsbolag Egan-Jones betyg, drog tillbaka sitt stöd för Softbank-Sprint förvärv, anger Softbank var mer sannolikt att förbättra sitt erbjudande i förhållande till de rivaliserande affären som erbjuds av Dish Network. I jämförelse, stöder chipjätten Intel Soft bud på Sprint, på grundval, USA behövs ytterligare konkurrens i den trådlösa marknaden.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst