Taiwans upphovsrättslagen ändringsförslaget kommer under eld

Den taiwanesiska regeringen aviserat planer på att ändra landets upphovsrättslagen förra veckan, men förslaget har kommit under eld webbanvändare för att överträda yttrandefrihet och människors rättigheter.

Taipei Times rapporterade på tisdagen att Taiwans Intellectual Property Office (IPO) föreslår att ändra landets upphovsrättslagen för att säkerställa lokala Internet Service Providers (ISP) kommer att blockera olagligt innehåll publiceras på utländska webbplatser. Detta för att förhindra brott mot upphovsrätten från att äga rum, och förslaget kommer att ses över och träda i kraft nästa år om det godkänns, tillade den.

Men Jamie Lin, grundare av riskkapitalbolaget appWorks Ventures, berättade Taipei Times förslaget strider mot värderingar om frihet och demokrati, som lokalbefolkningen håller högt i kurs.

Det gör inte någon mening “, sade Lin.” Flytten verkar som att bygga en brandvägg för att förhindra lokala Internet-användare från att se olagligt laddat innehåll, men innehållet skulle fortfarande finnas i servrar utomlands och kan ses av utländska Internetanvändare.

Andra webbanvändare har vänt sig till blogginlägg och Facebook för att uttrycka sitt missnöje över den senaste förslaget, enligt en särskild rapport om GlobalVoices söndags.

Ching Chiao, vice vd för samhällsrelationer vid DotAsia, en domän register toppnivå operatör, skrev i en Facebook-inlägg att förslaget är ett “bakslag för demokratin och en dum politik som slösar människors pengar”.

“Länder som har genomfört ISP-nivå blockering vänder Internet i intranätet, det första steget för att vända ett modernt land i en självinnesluten landet”, säger Chiao.

En annan bloggare, Tsai I-Chen, sade i ett blogginlägg ändringen har brutit mot medborgarnas rättigheter.

“Kan du acceptera blockering av Facebook eftersom det finns för många brutit mot filmer eller blockering av Dropbox eftersom det ofta används för överföring av olaglig programvara? Detta är inte ett upphovsrättsintrång fråga, [men] det är en fråga om kränkning människors rättigheter “, sade Tsai.

Medborgarna har också skapat en Facebook-händelse med titeln “#freeandopen! Beslutsamt motsätta stänga landet, starkt stöd komplett Internet frihet!” att samla information och mobilisera mot ändringen. Hittills har mer än 15.000 svarade de “delta” händelsen medan nästan en annan 90 tusen inbjudna.

GlobalVoices också jämförde senaste förslaget till ändring av Taiwans upphovsrättslagen till förra årets Stop Online Piracy Act (SOPA) räkningen i USA, som orsakade nätet protester eftersom medborgare trodde att det hotade nätet yttrandefrihet och informationsflödet. Räkningen slutligen föll den 27 januari 2012.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål