Thailand uppmanas att göra om mobil frekvensband

Två internationella telekomorganisationer har varnat Thailand är “extrem risk” för att inte uppfylla internationella standarder frekvens för mobila tjänster, vilket kan orsaka allvarliga trådlös signalstörningar längs dess gränser.

Detta kommer efter National Broadcasting och telekommunikation kommissionen (NBTC) presenterade en färdplan för att använda 700-megahertz (MHz) frekvensen för digital-TV-sändningar, Bangkok Post rapporterade tisdag. 700-MHz-bandet används för mobil kommunikation i Europa, Latinamerika, Asien och grannländerna Thailand, GSM Association och Internationella teleunionen (ITU) sa.

Noterade dock en GSM rapport NBTC frekvensplanen kan störa grannländernas planer för nätinvesteringar längs gränsen mot Thailand, vilket resulterar i potentiella förluster i bruttonationalprodukten i US $ 3,4 miljarder kronor och skatteintäkter förluster av US $ 400 miljoner sade Jesada Sivaraks, sekreterare NBTC: s vice ordförande.

Omkring 96.000 nya jobb skapas inte, och affärsmöjligheter, inklusive försäljning av mobiltelefoner för nätinvesteringar kommer också att gå förlorade, tillade Jesada.

Rapporten sade också om Thailand allokerar 700 MHz för mobila tjänster, kommer det att öka BNP med US $ 18,9 miljarder 2014 till 2020. Mobilt bredband ger också bättre möjligheter för utbildning och hälsovård, särskilt i landsbygdsområden med låg infrastrukturinvesteringar .

Jesada sade NBTC kommer att ta upp denna fråga vid sitt styrelsemöte för dagordningar akuta nästa månad, efter GSM chefer mötte regulatorn på fredag. ITU planerar också att träffa NBTC kommissionärer snart, tillade han.

Föreningen uppmanade också Thailand att följa teknik harmoniserings riktlinjer enligt ett avtal mellan Asien-Stillahavsområdet, konstaterade Jesada.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden