Tid för strängare trakasserier lagar?

En anmärkningsvärd utskällning incident filmade på en handphone har dykt upp på webbplatser. I det är en dam ses lansera en muntlig damm på en pendlare som står i ett pendeltåg. De fem minuters redigerade videon tyder en mycket längre tid att filma där damen proklamerar högt i en blandning av Hokkien, mandarin och engelska tydligen härrör från en incident där någon fysisk kontakt kan ha skett i ett trångt tåg.

Vissa uttalande av lagen också utstött genom denna dam (men detta bör inte ses som juridisk rådgivning – hon ignorerade den långa accepterade principen att någon form av fysisk kontakt i trångt rum som ett försvar för kränkning av batteri) . En kamrat av damen (vars ansikte skyms) videos hela händelsen och inlägg den redigerade versionen. Mannen, som är ganska irriterad av den utökade videotagande frågar efter videotagande att stanna och att frågan avgöras i en polisstation, men detta går fram till tågstationen personal ingrep.

Jag tror att tiden har kommit då denna “in your face” video tagande måste kontrolleras. Jag kan tänka mig instanser av kändisar, flickor eller ens män märker videor tas av dem offentligt under längre tidsperioder även efter begäran att sluta. Singapore har ingen lag om integritet som är rätt för människor att vara ifred, men fall som dessa gör en re-think om denna typ av beteende bör tolereras ytterligare.

I själva verket, andra lagar för åtgärder vidtas, eller åtminstone övervägas, kan vara på plats – ett exempel är de diverse brott (allmän ordning och olägenheter) Act.

§ 13 i Övrigt brott (allmän ordning och olägenheter) Act – orsakar trakasserier, larm eller ångest – Varje person som på en offentlig plats eller på en privat plats (a) använder hotfullt, kränkande eller förolämpande ord eller beteende, eller ( b) uppvisar någon skrift, tecken eller annan synlig representation som är hotfullt, otillbörligt eller kränkande inom hörsel eller syn en person som sannolikt kan förorsakas trakasserier, larm eller ångest därmed skall vara skyldig till ett brott och skall vara ansvarig på övertygelse till böter på högst S $ 2000 (US 1320 $).

Jag tror inte att bestämmelsen har använts i detta fall, men motvikt för detta brott är att försvaret av rimligheten skulle sålla ut äkta användning av video-inspelningsenheter. Därför kan slut på paparazzi guerilla video-tejpning vara nära.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment