Vad du får med Project Fi, Googles trippel nätverk telefon

Efter veckor av väntan, mitt bjuda in till Googles Project Fi anlände tidigare i veckan. Eftersom jag har redan en Nexus 6 – för närvarande den enda telefon som stöds av den trådlösa tjänsten – jag beställde SIM-kortet kit, som kom idag. Även om du inte har en Nexus 6, är $ 30 kit värt pengarna.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Jag tänkte att omedelbart när Project Fi box var klart mycket större än vad som behövs för en liten plastkort. Istället lådan såg stor nog att rymma en Amazon Echo.

Det beror på att det är ett trevligt välkomstpaket för tjänsten, som använder Carrier Networks både T-Mobile och Sprint, beroende på vilket som är bättre vid en given tidpunkt och plats. Project Fi stöder även Wi-Fi-samtal, kan du starta en konversation på ditt hemnätverk och samtalet annonseras som sömlöst överföra över till operatören vid behov. Jag kommer att testa hur väl det fungerar i de kommande dagarna.

Under tiden, jag är imponerad av de tillbehör som ingår i välkomstpaket. Bortsett från SIM-kortet, Google ingår tre extra för min $ 30.

Först är ett par in-ear hörlurar och tre storlekar av gummi- för korrekt örat passform. Hörlurarna har en inbyggd mikrofon och är svåra fast till en audio splitter: Anslut dem till telefonen för att höra musik, samtal eller video och en andra person kan ställa in också.

Nästa är ett externt batteri med 6000 mAh kapacitet. Du laddar den med en medföljande USB-kabeln och det bör toppen av de flesta telefoner två gånger innan du kör ut ur saften. En fin touch är ett par vanliga USB-portar för att ladda två enheter samtidigt. En av de två portarna ger 2,1 ampere av ström för att snabbt ladda telefoner eller tabletter som kan hantera den, medan den andra är en enkel Amp uteffekt.

Slutligen Google omfattar projekt Fi fall för att täcka baksidan av en Nexus 6. Det finns inget riktigt snygga om det och jag tror inte att plasten baksidan av Nexus 6 behöver täckas av ett plasthölje. Det har dock, bland annat en flexibel och flyttbar stötfångare för extra skydd. I teorin kan man bara använda stötfångaren på en Nexus 6 även om det inte super ordentligt.

Allt som allt, extra är värda priset för upptagande, även om det visade sig att jag inte tycker om eller vill använda Project Fi-tjänst. Det finns inget åtagande med Project Fi som Google avgifter på en månad till månad och det är lätt att avbryta tjänsten när som helst.

Månadsavgiften för Project Fi är $ 20 för obegränsad samtalstid och texter plus $ 10 för varje GB LTE tjänsten används. Du kan välja och betala för så mycket data som du vill – jag gick med ett minimum för att börja – och Google kommer att kreditera ditt konto för oanvända data.

På en per gigabyte anskaffningsvärden, är Project Fi inte den billigaste tjänsten runt. Det är OK men det handlar inte om priset: Det handlar om möjligheten att ha tre nätverk till ditt förfogande på en enda telefon.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre