Varför Internet hickade

Den goda nyheten är att Internets beter sig idag. Den dåliga nyheten är att i november vi kommer att se en annan explosion av, Internet avmattning och platser blir tillgängliga som vi gjorde den 12 augusti.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Såhär allt gick fel och varför vi kan förvänta oss att det ska hända igen.

Vi vet nu med säkerhet att Internet började med passar eftersom vissa Tier 1 Internet routrar ‘Border Gateway Protocol (BGP) routingtabeller hade blivit för stor. Resultatet: Dessa routrar kan inte längre korrekt hantera Internet-trafik.

Det är inte bara du. Många Internetleverantörer har haft problem som de stöter på länge förväntade (men inte tillräckligt förberedda för) routningstabellen problem.

BGP är Internets viktigaste hög nivå protokoll. I BGP är varje routing domän betecknas som ett autonomt system (AS). BGP används för att hitta de kortaste vägar, dvs de som tar det mest få AS humle, mellan värdar. En Tier-1 nätverket har tillgång till hela Tier 1 Internet BGP routingtabeller. Typiskt, en Tier-1 nätverk såsom de tre stora Tier-1 ISP – Nivå 3, NTT, och Teliasonera – ge 10 till 100Gbps Internetanslutningar till steg 2 och sista mile Internetleverantörer.

För att hålla reda på dessa höghastighetsanslutningar, på högsta nivå routrar gör en karta över vägarna. Denna karta förvaras i en särskild typ av minne som kallas Tertiary cam-minne (TCAM). Än så länge är allt bra. Problemet är att vissa äldre routrar har bara tillräckligt med TCAM att kartlägga 512,000 linjer. När en router får slut på TCAM, som Cisco förklaras maj 2014, kunde nätverk se prestandaförsämring, routing instabilitet, och tillgänglighetsproblem.

Jo, de fick denna rätt.

Enligt BGPMon, en hög nivå nätverk trafikövervakning företaget fanns avbrott för 2,587 autonoma system. Detta orsakades av “15.000 nya prefix som införts i den globala routingtabellen.” Eftersom hela BGP kartan svävade strax under 500.000, var det tillräckligt för att driva icke-uppgraderade Tier 1 Cisco-routrar över deras TCAM gräns. Detta, i sin tur, började orsakar kaos över hela Internet.

Genom BGPMon s räkning, nästan alla dessa 15.000 nya prefix som bröt kamelens rygg härstammar från Verizon. Andree Toonk, en nätverkstekniker och BGPMon grundare, skrev: “Vad hände internt på Verizon orsakade aggregering för dessa prefix att misslyckas, vilket resulterade i inledningen av tusentals nya linjer i den globala routingtabellen. Detta orsakade routingtabellen att tillfälligt nå 515.000 prefix och att orsakade problem för äldre Cisco-routrar. ”

Lyckligtvis Toonk fortsatte, “Verizon löste snabbt de-aggregering problem, så vi är bra för nu. Men Internet routingtabellen kommer att fortsätta att växa organiskt och vi kommer att nå 512 tusen gräns snart igen.”

Verizon ombads att kommentera detta men hade inte svarat när denna berättelse publicerades.

Det är den sista biten om BGP tabellen fortsätter att växa, vilket gör mig säker på att vi kommer att se det här problemet återkommer igen. I oktober, det uppskattas, kommer vi vara över 512 tusen poster för en gång för alla.

Detta är inte av med ett problem i samband med vår drift av Internet Protocol version 4 (IPv4) adresser, som vissa har spekulerat. (Vi kör ut ur IPv4-adresser De flesta,. Nordamerika är ner till sin senaste gratis IPv4-adresser,. I mitten av februari 2015, kommer IPv4 skåpet vara nakna.)

Nej, problemet bakom det tekniska problemet är okunnighet. Warren Kumari, en Google ledande nätsäkerhet ingenjör, skrev på den nordamerikanska Network Operators Group (NANOG) e-postlista: “Tråkigt nog inte alla kände till problemet – det finns ett stort antal folk som kör BGP på [Cisco] 65xx och ta fullständiga tabeller som inte är anslutna till NANOG / samhället. i många fall är de enda homing företag folk, men kör BGP ändå, eftersom vissa konsult ställa upp, en del medarbetare med ledtråd gjorde det år sedan och sedan vänster, etc. ”

Internet hicka idag? Du är inte ensam. Här är varför, Google gratis offentliga DNS-tjänster var kort skadad, hur man krascha Internet, Nordamerika är ner till sin sista IPv4-adresser, Snabbare, mer dynamisk Internet kant närmare?

Andra nätverk ingenjörer rapporterar att en del av tjänsteleverantörer gjort nödvändiga korrigeringen i vissa, men inte alla, routrar. Detta leder till en “lödder, skölj, upprepa” cykel för att försöka återhämta sig när en fast router börjar mata vägar till en icke-fast router och icke fast router kommer tillbaka till staten släppa rutter.

Kort sagt, okunnighet säkert spelat en roll i detta problem spridnings.

Kumari fortsatte att medan “vissa nätverks ingenjörer visste om problemet, men övertygande ledning att spendera pengar för att köpa hårdvara som inte suger var svårt, eftersom” allt fungerar bra just nu. “” En del folk behövde saker att misslyckas spektakulära; y för att kunna motivera beskjutningen ut $$$.

Så där har ni det. Lite inkompetens, en del människor som helt enkelt inte visste att de var slut på minne, och inte tillräckligt med pengar alla leda till Internet har en hostattack. Medan vissa Internetleverantörer har utan tvekan lärt sig sin läxa från denna erfarenhet, jag är död säker på att vi kommer att få se ytterligare en runda av problem visas när vi äntligen gå över 512 barriär för en gång för alla.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

 berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”