Viant grundare: Myspace affär handlar om att utnyttja data för att bättre kunna hjälpa dig annonser

På torsdag meddelades Time Inc. är att köpa reklam fast Viant för en hemlig summa. Tråkigt, eller hur?

Men i mitten av Viant affären är en Internet-legend. Den första sociala nätverk för att ta vår uppmärksamhet, och “selfies” innan de kallades “selfies” – Myspace. Den en gång spirande socialt nätverk förvärvades 2011 för $ 35 miljoner Viant och är en del av affären med Time meddelade på torsdagen.

För Viant, sälja var aldrig avsikten. Dess reklambranschen växte och det fanns inga investerare flåsar halsen tvinga en försäljning. En affär med Time kom ungefär lika Viant letade efter mer pengar, men i stället för att fylla sin bank med kapital för att växa, såg det en enorm möjlighet i en av USA: s stora mediekraft hus.

Så vad tid vill med ett socialt nätverk? Det är inte direkt konkurrens med Facebook att företaget är efter. Det är de uppgifter om dig.

Vi har möjlighet att dra nytta av registrerade användare av Myspace för att leverera personlig reklam till konsumenter, “Chris Vanderhook, grundare och COO för Viant, berättade webbplatsen.” Vi kan visa mycket anpassade annonser.

Viant grundades 1999 av Chris och hans bröder Tim och Russ. Det har flera varumärken, inklusive Specific Media, Vindico och XUMO. Viant kopplade med tiden genom sin XUMO satsning, som hjälper tjäna digitalt innehåll genom tv.

Viant reklam teknik är inte om cookies, som traditionella webb-annonser, spåra vilka webbplatser du besökt tidigare. Viant går mycket djupare för att förstå dina intressen och liknande.

Chris Vanderhook, COO och medgrundare av Viant.

Marknadsförare dras till registrerade användare plattformar “Vanderhook fortsatte.” Tid är att de har en hel del abonnenter, letade efter en teknisk plattform som skulle kunna bidra till att aktivera sina data. De såg vad Viant annons molnet gjorde med Myspace data.

Lanserades i januari 2015 representerar Viant s Reklam Cloud produkt 40 procent av sina intäkter. “Marknadsförare flyttar sina pengar till människor baserade plattformar, eftersom det ger bättre målinriktning och bättre resultat för sin kampanj”, säger Vanderhook.

För Myspace produkten, “framtiden ser riktigt bra”, säger Vanderhook. Myspace kommer att fortsätta att köra självständigt, medan inhämtar högkvalitativt innehåll från Time som kan hjälpa till att driva engagemang på webbplatsen. Vanderhook säger Myspace är till stor del underhållning och musik, och nu har tillgång till Time resurser, att växa.

Viant säger att det har över 1 miljard registrerade användare på Myspace, 13 miljarder bilder, och 20 till 40 miljoner människor tillgång till webbplatsen varje månad. När du kommer till Myspace målet är inte att tjäna dig en annons. Det är så Viant då kan använda uppgifterna för att marknaden för dig i tid fastigheter och på webben.

[Myspace] är inte det sociala nätverk som det en gång var, men det blir en hel del trafik. Vi får en hel del människor som kommer tillbaka till platsen, och vi har en stor e-kanal och vi interagerar med en hel del av dem … Målet är inte att visa annonser på Myspace. Det är att utnyttja de data som på den öppna banan. När marknadsförare kommer till oss, de vet att vi kan skapa personlig reklam för dem att vara relevant för konsumenterna.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Varför skulle någon använda Myspace snarare än Twitter eller Facebook? “Jag tror att människor använder dem alla. Visst människor inte kontroll Myspace så mycket som Instagram eller Facebook. Månad till månad, kan vi inte få folk att kontrollera tio gånger om dagen. Vårt primära aktivitet är fotovisning.”

Intressant nog är torsdag Myspace största dag i form av foto hits, på grund av “Throwback torsdag” en trend på Facebook och Twitter för att posta gamla foton – ofta sparats från Myspace.

Vårt mål när de loggar in är att engagera dem i relevant innehåll vi bidra till att skapa med våra partners.

Tid knoppades av från moderbolaget Time Warner 2014 och arbetar med att navigera i onlineinnehåll världen som den rör sig bort från tryck. Företaget redovisade ett resultat på torsdag av $ 877.000.000, en minskning med två procent från föregående kvartal. Digital reklam var upp 17,2 procent till $ 102, medan tryck och annan reklam sjönk till $ 382 – en 6,6 procent nedgång.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard