Filippinerna inches närmare, men långsamt, mot digital-tv

Filippinerna har valt Japans integrerad tjänst digitala sändningar jordisk (ISDB-T) som branschstandard i landet kommer att använda när det äntligen växlar från analog till digital sändning.

Tillkännagivandet är inte exakt oväntat eftersom landet redan redo att gå digitala sedan 2011, då regleringsorganet National Telecommunications Commission (NTC) sökte regeringens godkännande för att anta den japanska standarden över DVB-T, en konkurrerande standard ofta används i Europa.

Från en lekman synvinkel, kan digital-TV innebär tydligare TV-signaler och därför tydligare TV-mottagning från sändningsleverantörer. Detta är möjligt eftersom TV-bolag kommer att uppgradera sin utrustning för att stödja digitala sändningar, inklusive kameror och annan nödvändig utrustning för att producera tv-program som gjorts för digitala sändningar. Den digitala signalen är också tippad för att kunna nå även avlägsna områden som annars är svåra att komma åt med analog.

Att njuta av free-to-air digitala TV-program, skulle konsumenterna måste ersätta sina äldre tv-apparater och köpa digitala set-top-boxar som direkt kan ta emot digitala TV-program till sina TV-apparater.

Utöver de uppenbara skäl, verkar den filippinska regeringen att luta sig mot andra fördelar med ISDB-T över dess europeiska motsvarighet, nämligen förmågan hos den japanska standarden ska användas för att, skicka varningssignaler och meddelanden i tider av tyfoner.

Den inbyggda varningssystem är tippad att göra det möjligt för personer med TV-apparater, mobiltelefoner och andra prylar med TV-mottagare för att ta emot dessa varnings sändningar.

En talesman från kontoret av Filippinernas president sade att detta var en av de viktigaste faktorerna vid val av japansk standard. Det rapporterades också att övergången till digital-tv var en av de viktigaste samtals i ett möte nyligen mellan Filippinernas president Benigno Aquino Jr och Japans premiärminister Shinzo Abe.

För en skärgård med nära 100 miljoner människor med mobiltelefoner, är denna funktion verkligen värdefullt med tanke på att som Japan, ligger den filippinska skärgården betänkligt i vägen för tyfoner och är benägen att jordbävningar.

Men skulle man undra hur detta görs och om det finns tester eller försöksområden som demonstrerar digital-tv och de funktioner plattformen är i stånd att leverera. Med tanke på tidsramen för den filippinska regeringen att migrera från analog till digital är två till tre år kommer det att finnas testkörningar på exakt hur detta inbyggt varningssystem fungerar? Kommer hela digital-tv infrastrukturen stå sig av de många tyfoner som besöker Filippinerna varje år, bör de traditionella kommunikationsmedel såsom fasta telefoner och mobiltelefon torn bryta ner?

För konsumenterna skulle det vara till stor hjälp om regeringen och andra intressenter konstruera en fungerande modell eller prototyp för att hjälpa konsumenterna verkligen uppskattar vad systemet kan göra.

Den nationella regeringen noterade också att bestämmelser om digital-TV skiftet kommer att behöva ytterligare samråd mellan regeringen och andra intressenter. Skapandet av tillämpningsföreskrifter nödvändiga tester och uppgradera ansträngningar lokala TV-bolag, bland andra faktorer, tyder konsumenterna kan få vänta minst två år innan digital-tv tar verkligen ut i landet.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik