? Googles senaste mobilannons flytta: Google Play

Google har försökt att sätta in mobilannonsering spelet ett tag, men användarnas beteende är bara annorlunda än på skrivbordet. Nu ett drag för att lägga till betald sökning annonser i Google Play kan ändra det ekvation — eller åtminstone ge sökandet jätte en större spelplan.

Företaget sade i ett blogginlägg att det kommer att börja låta betald sökning annonser i Play Butik, som träffar 1 miljard människor på Android-enheter runt om i världen.

Google, som rapporterade fjärde kvartalet förra månaden, kommer att rulla ut ansträngningen i en pilot och expandera. Inledningsvis kommer sökannonser betalas i Play vara app upptäckt och marknadsföring. Som Google noterade

Med tanke på antalet program som förökar, utvecklare sannolikt flock till betald sökning program för att få viss exponering. Vad återstår att se är om att exponering kommer att betala sig på den nedersta raden. När allt kommer omkring, skulle du att använda Google-annonser för appar som främst beroende på sökandet jätte för intäktsgenerering.

Dessa annonser i Play skulle dyka upp i organiska sökningar.

Mer

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Google översyner europeiska företagen mot bakgrund av juridiska, reglerande tryck, Google Adwords automatiskt konverterar Flash-annonser till HTML5, Google att lansera nya betalnings API Android Pay, Android for Work former med nya företag programmet att starta

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet