Qualcomm bakning Dolby Digital Plus direkt på marker för att spara tid, pengar

Qualcomm antar Dolby Digital Plus till sin kisel plattform för produktion av HD-underhållningsupplevelser på mobila enheter.

Meddelade mitt Mobile World Congress i Barcelona denna vecka, är duon inramning detta samarbete som ett sätt att minska både kostnader och time-to-market för apparatmakers utveckling.

För mobiloperatörer, Qualcomm och Dolby intygas att de kommer att kunna arbeta snabbare och bättre med OEM-partners eftersom Dolby teknik bygger direkt i chipset, vilket bör eliminera hinder för genomförandet.

Kanske viktigast av allt (åtminstone för slutanvändaren) är Dolby integrerad strategi också sagt att minska hinder på en enhet batteritid.

Dolby upprepade sitt intresse för att bygga nya vänlig teknik för mobila enheter, i synnerhet i ett blogginlägg på fredag.

Värdera ett företag rapport om mobila och sund teknik, Dolby funnit att (i USA, åtminstone) yngre konsumenter var mest benägna att säga att ljudkvaliteten på underhållningsfunktioner är ett övervägande när man köper en mobil enhet.

Specifikt 85 procent av tablett och smartphone ägare i åldrarna 18 och 24, och 79 procent av dem mellan 25 och 44, svarade att ljudkvaliteten är en övervägande – jämfört med endast 65 procent av de svarande som är äldre än 55.

Här är en del av förklaringen, enligt Dolby

Tills de har hört det för sig själva, många människor tycker att det är svårt att tro att det är möjligt att få surroundljud även från små mobila enheter. De har vant sig låg ljudkvalitet på smartphones och surfplattor, och deras förväntningar är mycket låg.

Som referens har Dolby undersökning utförd av Parks Associates, som tillfrågade tablett och smartphone ägare i USA, Frankrike, Tyskland, Kina och Sydkorea

Bild via Dolby / arbetskraftanteckningar blogg

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien