Red Hat är OpenShifting i molnet

Två år sedan, Red Hat VD Jim Whitehurst berättade att 2016 skulle Red Hats största rival vara VMware. Varför VMware istället för Microsoft eller Oracle, sina traditionella fiender? Whitehurst såg Red Hat framtid inte operativsystem men i molnen som en plattform som en tjänst (PaaS) leverantör drivs av KVM virtualizaton körs på Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Nu med lanseringen av OpenShift Enterprise 2, den senaste versionen av sin privata PaaS erbjudande, vi vet Whitehurst var inte skojar.

I ett uttalande, Ashesh Badani, Red Hats chef för Cloud och OpenShift, sade “PaaS representerar det snabbast växande segmentet av cloud computing, och Red Hat erbjuder branschens enda komplett uppsättning av öppen källkod PaaS lösningar för både offentliga och privata PaaS. OpenShift Enterprise 2 sträcker sig detta ledarskap och levererar vad användarna vill ha – en applikationsdriven företag -. genom att PaaS ännu enklare att konsumera ”

I en intervju Badani tillade att Red Hat inte lämnar Linux bakom. Medan Red Hat är inställt på att bli ett moln makt, sade Badani, “En Linux administratör kan enkelt använda och arbeta med OpenShift. Linux administratörer kan nu bli moln administratörer.”

Enligt företaget, OpenShift Enterprise 2 “ger en on-demand, elastisk, skalbar och fullt konfigurerad applikationsutveckling, testning och hosting miljö för applikationsutvecklare så att de kan koncentrera sig på kodning nya applikationstjänster med minskade operativa bördor. Det automatiserar mycket av provisionering och systemhantering av applikationsplattform stack på ett sätt som gör det möjligt för IT-verksamheten team för att lättare möta växande affärsbehov för nya tillämpningar. OpenShift Enterprise är byggd på en betrodd bunt open source-baserad Red Hat teknik, inklusive RHEL, Red Hat JBoss Enterprise Application Platform och OpenShift ursprung, öppen källkod PaaS projekt som ligger till grund för alla Red Hat svit av OpenShift PaaS plattformar. ”

OpenShift Enterprise 2 är utformad så att användarna kan öka effektiviteten och skalbarhet av sin IT-leverans av tjänster, när du kör snabbare utveckling av nya applikationer och företagstjänster och minska tiden till marknaden för nya tjänster och tillämpningar. För att göra detta, OpenShift Enterprise 2 lägger till flera nya funktioner för att göra privata PaaS lättare att använda och genomföra. Dessa inkluderar

Kraftfull integration datacenter infrastruktur: Detta förenklar införandet av OpenShift på Openstack via Openstack Orkestrering (Heat) mallar, som gör det möjligt OpenShift plugin-baserad integration med externa router och lastbalanserare infrastruktur, och ger en strömlinjeformad OpenShift Enterprise installatör.

Avancerad administrationskonsol: Detta ger systemadministratörer s en mer strömlinjeformad PaaS erfarenhet, samtidigt ge dem insyn i ansökningarna, användare och den totala kapaciteten av deras PaaS plattform.

Stöd för de senaste programmeringsspråk: Red Hat hävdar att genom att ge utvecklare tillgång till ett brett utbud av populära programmeringsspråk, gör det möjligt för dem att tänja på gränserna för ansökan kreativitet och innovation samtidigt som företagets affärsmässiga krav. Som en polyglot PaaS, förutom Java, Ruby, Python, PHP och Perl, erbjuder OpenShift nu; Node.js; av server-side JavaScript.

Nya samarbetsfunktioner: skapa möjligheter för utvecklare att lättare dela tillgång till sina ansökningar om laget baserad utveckling, vilket innebär att fördelarna med samhällsdriven innovation för företaget.

Låter det intressant? OpenShift Enterprise 2 kommer att bli tillgänglig på 11 december, 2013 till kunder i Nordamerika, Storbritannien, Kontinentaleuropa, och välj Asien och Latinamerika, inklusive Australien, Argentina, Brasilien och vissa South östra asiatiska länder.

 Berättelser

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Red Hat vill vara Openstack stora hund, Red Hat tar JBoss middleware till PaaS moln, Red Hat öppnar OpenShift PaaS moln för företag, Red Hat Enterprise Linux 6.5 kommer, Fedora, Red Hat gemenskap Linux, fyller 10 år

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin