SA prop utökar storavtal med HP

South Australia regeringen har förlängt ett avtal med datorjätten Hewlett-Packard för tillhandahållande av stordatortjänster.

Regeringens nuvarande åtta års kontrakt med bolaget löper ut i december 2014 men kommer nu att utvidgas till mer än 11 ​​år, till maj 2018. Det totala kostnaden för 11,5-års kontrakt till $ 119.000.000. Kostnaden för tre och ett halvt års förlängning är $ 33.000.000.

HP tillhandahåller infrastruktur och operativsystem, medan regeringen äger och förvaltar de program som körs på stordatorn.

Finansminister Michael O’Brien sade att den nya affären skulle ge ökad kapacitet, och spara regeringen mer än $ 3 miljoner.

Han sade att det kommer att uppfylla regeringens nuvarande och planerade bearbetningskrav för de kommande sex åren, och minska risken för störningar med omedelbar tillgång till ytterligare kapacitet.

“Det här avtalet ser regeringen får de operativa och prestandafördelar som är förknippade med ny infrastruktur utan att behöva köpa, äga, underhålla och förvalta denna infrastruktur”, konstaterade ministern.

Genom att sprida kostnaderna över en längre period denna nya tillägget, som kommer ut i maj 2018 kommer att uppnå cirka $ 3.100.000 i besparingar under de kommande sex åren.

Detta är sista gången att avtalet kan förlängas innan regeringen måste gå tillbaka ut på marknaden för det. Chief Information Officer Andrew Mills sade att staten har för avsikt att fullt ut närma sig marknaden i tid för att få ersättningsarrangemang på plats av maj 2018.

Hewlett-Packard meddelade nyligen en global omstrukturering, inklusive den planerade Axing av 27.000 jobb världen 2014.

Företaget sade att omstrukturera syftar till att förenkla affärsprocesser, främja innovation och leverera bättre resultat för kunder, anställda och aktieägare.

Det förväntas också att leverera företaget mer än $ 3 miljarder besparingar.

Uppdaterad 03:03 30 maj 2012: lagt till ytterligare information om kostnaden för utvidgningen.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze