Samsung SyncMaster 172W Review

Bildformat är en bit av jargong du inte hör så mycket om. Uppmärksamhet tenderar att fokusera mer på upplösning, så en monitor typiskt beskrivas som att leverera, säg, 1024 x 768 upplösning snarare än som har ett bildförhållande på 1,33: 1 (eller 4: 3). Detta är knappast förvånande, eftersom bildförhållandet – förhållandet mellan bredd och höjd på bilden – som härrör från standardskärmupplösningar är densamma från 640 x 480 VGA, genom 1024 med 768 XGA och upp till 1600 av 1200 UXGA : 1,33: 1.

Design, The SyncMaster 172W sport en smart dubbel-gångjärn stativ, som kan vika tillbaka på sig själv och fungera som ett väggfäste samt en vanlig stationär lutning stöd. Detta är faktiskt en nödvändighet, eftersom signalingångar och strömkabeln från den externa ström tegel alla ansluter vid basen av stativet snarare än direkt in i skåpet, så det kan inte faktiskt tas bort,. Du kan välja mellan vanlig analog D- sub VGA eller digital-bara DVI-D, och det finns en knapp på ramen för att växla mellan dem om du använder bildskärmen med två inmatningsenheter,. det hela är förvånansvärt kompakt, med en fin, tunn skåp och ett tillräckligt smalt ramen. Den vidgade skärmen ser inte konstigt, bara annorlunda, och det bevarar den konventionella 17in. synlig diagonal medelstora bildskärmar trots sin ovanliga bildformat,. kör Windows på SyncMaster hemland 1280 med 768 är inte riktigt behandla du får när du uppgraderar från 1024 med 768 till full 1280 av 1024, men det finns en avsevärd uppgå mer bredd i skrivbordet. Ännu bättre, upplösning och den fysiska storleken på skärmen fungerar inte mot varandra, så text, ikoner och andra skärmobjekt är tillräckligt stor för att kunna användas utan att kräva ögon och händerna på en neurokirurg.

Bildkvalitet, Bilden är mycket ljus och färger både levande och jämn. Vi märkte att bredden på skärmen pressas mot området för horisontella betraktningsvinklar något, så att inte monitorn betraktas från exakt dödläget, kant längst bort var fraktion mörkare. Men detta var inte uttalad nog att hålet 172W under vattenlinjen,. Samsung gör en måttlig mängd väsen om 172W s Magicbright funktionen, som så långt vi kan tala om är faktiskt inte mer än ett urval av ljusinställningar som rekommenderas för olika uppgifter – Text, Internet och Entertain. Förnuftigt nog, är text minst ljusa och Underhåll den ljusaste. Om detta är inte för dig, kan ljusstyrkan justeras via menyn på skärmen, tillsammans med mycket annat, Finjustering färg är ett enkelt val mellan ett förinställt grund eller rödaktig / blåaktig – du bara komma till mer komplexa. verksamhet individuellt justera RGB intensitet om du gräver i den användardefinierade alternativ. Detta förmodligen inte kommer att bli nödvändigt för de flesta människor.

förmåner bredbilds;? So far so good, men när vi testade monitorn började vi undra vad de verkliga fördelarna med denna bredbilds-strategi var. Trots allt, om du tittar på en bredbilds-DVD-format eller ingångs HDTV via en tuner kort, får du samma resultat på en 17in. 1280 av 1024 upplösning platt som på SyncMaster 172W. Tänk på att båda skärmarna samma horisontell upplösning på 1280 pixlar, så både leverera samma bredd bilden. Visserligen skulle det vara mer synliga dött utrymme ovanför och under bilden på en konventionell skärm, men detta blir ökad Windows-skrivbordet området när du kör program som säkerligen måste vara en rättvis kompromiss,. Nyckeln verkar vara pris . Om SyncMaster 172W gav dig bredden på en 17in. platt till priset av en 15in. skärm, skulle det göra sin sak. Så Föreställ er vår förvåning när vi kontrollerat dess pris mot SyncMaster 172T, som är densamma i alla avseenden men har en standard 17in. 1280 av 1024 skärmupplösning. Istället för att vara billigare, den bredbilds-172W var £ 20 dyrare,. Kanske 172W är fysiskt större än en vanlig 1280 av 1024 panel. Ut kom måttband och vi kan bekräfta att det är – med 3cm. Detta kommer att göra bilden lite större övergripande, men vi vi är inte alls säker på att det tips balansen till förmån för 172W – eller åtminstone inte i dess nuvarande pris,. Som det ser ut, verkar denna bildskärm viktigaste vädjan till begränsas till dess ovanliga och iögonfallande form. När du faktiskt kommer till kritan, det finns ingen riktig teknisk fördel, och du skulle vara bättre med en standard 17in. 1280 av 1024 display, om du inte är helt oförmögna att stå åsynen av en bit av svart över och under vad det är du tittar på.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator