SGI: s kvartalet krossas av Europas elände

SGI, en teknisk databehandling spelare, rapporterade dystra resultat som föll långt från förväntningarna i stort sett på grund av efterfrågan i Europa och höga kostnader för driften där.

Företaget rapporterade en skatte andra kvartalet nettoförlust på $ 2.250.000, eller 7 cent per aktie, på inkomsterna av $ 195.200.000, en ökning med 10 procent från ett år sedan. Non-GAAP resultatet var 4 cent per aktie. Här är problemet: Wall Street letade efter en icke-GAAP vinst på 25 cent per aktie på intäkt av $ 197.000.000.

Bruttomarginalen under fjärde kvartalet var 26,7 procent, en minskning med 275 punkter från ett år sedan.

När det gäller utsikterna, SGI beräknade skatte 2012 icke-GAAP resultat av 15 cent per aktie till 30 cent per aktie på intäkt av $ 770.000.000 till 800.000.000 $. Wall Street väntade resultatet av 67 cent per aktie på intäkter på $ 756.300.000.

SGI sade också skatte 2012 bruttomarginalen kommer att vara 26 procent till 28 procent jämfört med analytikernas uppskattningar av 30 procent.

Frågan för SGI är Europa. Interim VD Ron Verdoorn sade

Vår totala bruttomarginal påverkades negativt av svåra ekonomiska förhållanden i Europa och de höga kostnaderna för att göra affärer där. Vi vidtar kraftfulla åtgärder för att anpassa vår verksamhet för hållbar lönsam tillväxt och planerar att omstrukturera vår europeiska verksamhet.

SGI aktier var ned 26 procent i afterhours.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar