Swappa är platsen att hitta lätt används smartphone, surfplatta och Smartwatch pärlor

USA mobiloperatörer börjar att modellera den europeiska idén att sälja något kontrakt, är subventioner smartphones och konsumenter slutligen inse det faktiska priset på sin telefon separat från deras trådlösa tjänsteavtal.

Det finns sätt att köpa din egen enhet till ett pris lägre än transportören butiken och jag bara nyligen upptäckt en webbplats som hamnade hjälpa mig hitta två sällsynta ädelstenar.

Jag har rippat för hundratals dollar på eBay och bor i en mättad marknad för mobila enheter så jag inte använder Craigslist mycket ofta. Granska enheter anländer till 30 dagar åt gången och jag brukar sluta köpa smartphones Jag gillar verkligen att använda under längre tidsperioder.

Medan jag gillade, Sony Xperia Z2, glas tillbaka oroade mig lite och jag hittade inte kameran vara lika bra som de Lumia och Galaxy S5 modeller. Således började jag letar efter ett ställe att sälja det och snubblat på Swappa, vilket faktiskt är skyltfönster för den utmärkta XDA Developers gemenskap jag har varit en del av flera år.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Eftersom jag såg att priserna släppa snabbt på Z2 och jag var redo att acceptera en förlust, jag sålde den för bara $ 610 (jag betalat $ 850 för bara en månad sedan). Eftersom köparen var också nytt för Swappa var jag lite nervös om att skicka längs Z2 efter att ha fått betalning, även om betalningen via PayPal och hade ett visst skydd.

Köparen vänligt gav mig sitt telefonnummer och vi chattade lite så att jag var bekväm skicka det tillsammans. Allt fungerade fint och vi båda lämnade positiv feedback för varandra. Han var mycket imponerad av hur nya enheten kände och alla som har köpt mina enheter vet att jag barnet dem så att de förblir som nya under en lång tid.

Som jag tidigare, skrev, min fru älskade Samsung Galaxy S5 så jag köpte henne en för mors dag. Kameran är ganska imponerande och jag faktiskt som ljuset känslan av S5 i handen. När jag surfar runt Swappa, upptäckte jag en helt ny, förseglad T-Mobile guld Galaxy S5 till försäljning för endast $ 510. Den vita jag köpte min fru säljs för $ 660, plus $ 60 i skatt, så detta var en besparing på $ 200 +.

Den här affären verkade för bra för att vara sant och jag var verkligen orolig om denna annons. Efter att kommunicera med säljaren och gör betalningen kom enheten och T-Mobile verifierat att det var en ren IMEI (Swappa gör detta också). Den guldfärg ser ingenting alls som ett plåster och är faktiskt ganska en attraktiv enhet med guld runt kanterna och fronten. Jag gillar personligen guld och är mycket nöjda med att med hjälp av en Galaxy S5 själv.

Swappa är problem för en smartphone fan som jag själv och jag hittade en annan ganska sällsynt telefon som jag bara inte kunde missa. Jag var helt klart besviken, AT & T: s version av Nokia Lumia 1520, men jag upptäckte att det är en utländsk modell som kommer med Qi laddning integration, 32GB ROM (med microSD-kortet också) och stöd för T-Mobile USA: s HSPA + och LTE band.

Nokia Lumia 1520,3 var något används och finns i vitt för $ 525. Det kom igår och är i ännu bättre skick än säljaren fick mig att tro. Lumia 1520,3 är en stor enhet, men det är verkligen den ultimata Nokia Lumia och jag njuter använder det så långt.

Swappa brukade vara enbart fokuserat på Android-enheter – minns relation XDA Developers – men det finns nu iPhone, Windows Phone och BlackBerry-enheter finns också. Den Swappa personal kontrollerar IMEIs har strikta riktlinjer för inlägg och verkligen håller ett öga på inläggen. De är oerhört lyhörda och hjälpsamma samt.

Det är gratis att sälja på Swappa och köpare betalar en $ 10 försäljning avgift. Säljare behöver betala för PayPal avgifter, 2,9 procent plus 30 cent för de flesta säljare. Swappa tillåter inte brutna och skräp enheter så att du kan lita på de gör sitt bästa för att hålla hög kvalitet enheter upp till försäljning på sin webbplats.

Om du letar efter vissa stora enheter till rimliga priser, så jag rekommenderar starkt att du kolla Swappa. Jag hittade en helt ny S5 på en botten pris och en sällsynt Nokia Lumia på bara ett par dagar. Du kan också hålla utkik efter mer av mina egna enheter när jag flytta till något annat och väljer att sälja dem.

 smartphone täckning

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

I en smartphone svacka? Se bortom plattan faktorn, Smartphones: Varför det är lätt att byta, Samsung Galaxy S5 recension: En annan fast Android smartphone som kunde ha varit bättre, En månad med HTC One (M8) och Samsung Galaxy S5, Topp 5 Android smartphones: Nästan perfekt – på olika sätt

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet