Vägen till digital Bliss är belagd med service tänkande och DevOps

DevOps – anpassningen av utvecklingscykler med pågående verksamhetskrav – är mer än ett bättre sätt att omorganisera IT-avdelningen. Det är ett viktigt steg att ta att flytta hela företaget till en mer digital fot.

Det är en av de viktigaste hämtställen från ett senare inlägg av Philippe Abdoulaye, Business Technology författare och ivrig förespråkare för IT-as-a-Service inställning till tekniska möjligheter, som nyligen preciseras den framträdande roll IT-chefer och personal måste ta i digital våg som cresting över allas huvuden. (Jag är också smickrad att han stänkte några av mina tankar i det också.)

Här är Philippe viktigaste råd för IT-chefer framöver.

1. Sluta låta IT-leverantörer kör CIO agenda. Industrin – särskilt IT-leverantörer – fortfarande visa företagets IT-ledare som tekniska verktyg köpare och vaktmästare konstaterar Philippe. Detta i sin tur påverkar starkt hur IT-ledare närmar sina jobb. Men vill verksamheten, och förväntar sig mer. “Det viktigaste är att öka kundnyttan, inte den omfattande automatisering av programdistribution föreslås av datanörd,” Philippe stater. “Genom att legitimera tanken att tekniken är den enda tillväxt förare, leverantörer IT har slutna CIO till den begränsade roll av IT-verktyg leverantör. För att vinna legitimitet CIO måste handla hans verktyg leverantör jacka som har gjorts av affärsstrategi facilitator.

2. Titta till virtuella datorer förmåga och molnet: De flesta av de grundläggande funktioner som den erbjuder till verksamheten – hantering av arbetsbelastningen, säkerhet, backup och tillgänglighet – nu kan levereras via onlinetjänster, oavsett om det är från lokala datacenter eller från molnet. Målet, Philippe påpekar är att uppnå “en kontinuerlig leveransplattform för att möjliggöra snabbare applikationsdistribution, operativ ledning och verkställande kontroll av den totala virtuella datorer kapacitet.” Han tillägger att automation bör inte vara ett mål i sig, utan snarare “en del av en god cirkel som sträcker sig effektiv marknadsföring, snabbare programdistribution och, viktigast av allt, organisatorisk effektivisering” – alla med kunden i åtanke.

3. institutionalisera DevOps att ta bort hinder för operativ flexibilitet och gör din IT vig: Problemet med företaget teknik genom åren är att det ofta inte har varit konsekvent med organisatoriska mål har saknat fast styre, och har inte varit öppen för samarbete Philippe påpekar. Företagen har försökt att åtgärda feljusterade prioriteringar, organisatoriska dysfunktioner och dålig politik antagande genom att kasta ännu mer teknik på problemet. DevOps kan bidra till att öppna upp större kommunikation och engagemang mellan nyckelaktörer i näringslivet tekniska projekt. “Omfattar affärsfrågor, dess principer, processer och metoder förenklar organisationens samarbetsnätverk och påskynda prioritering och beslutsfattande”, påpekar han. För att komma dit, uppmanar han upprättande av en ITaaS arbetsgrupp – med både affärs- och IT-folk – att övervaka utvecklingen av en “utökad DevOps struktur som inte är bara fokuserat på applikationsutveckling men spänner över övergripande företags digitala strategiverksamhet.” En del av detta arbete även bör omfatta inrättandet av en förändring advisory board “som fungerar som gemensam styrning för att fastställa prioriteringar, skapa samförstånd om dem och ge verkställande ledning för att underlätta deras leverans.

Det finns en digital våg som sopar världen, och det finns otroliga möjligheter för IT-chefer och yrkesverksamma att intensifiera och hjälpa till att leda vägen för deras organisationer.

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Som företag splittras, så gör enterprise architecture (men på ett bra sätt)

Shift: offentlig moln anses säkrare än företagens datacenter

Hybrid moln är framtiden, även om chefer inte riktigt vet vad jag ska göra av det

Cloud prioriteringar, 7 Essentials av väl anslutna hybridmoln, IT prioriteringar, som företag splittras, så gör enterprise architecture (men på ett bra sätt), moln, Shift: offentliga moln anses säkrare än företagens datacenter, moln, Hybrid moln framtiden, även om chefer inte riktigt vet vad jag ska göra av det