Mål kranar Instacart för leverans samma dag rättegång

Target sade på tisdagen att man planerar att börja testa en on-demand livsmedelsbutik leveransservice i samarbete med Instacart.

Tjänsten går genom Instacart appen eller Instacart webbplats. Det skulle göra det möjligt kunder att beställa Target föremål från livsmedel och baby leveranser till sällskapsdjur och diskmedel, och sedan har de försändelser till dörren samma dag.

För nu tjänsten endast testas i utvalda stadsdelar i Target hemstad Minneapolis, men återförsäljaren konstaterar att det redan är ute efter att expandera till andra marknader.

Instacart används Target: s leverans samma dag nyheter också meddelat att man utökar sina tjänster till Minneapolis, med skåror sin stad räkna upp till 18 storstadsområden. Instacart grundare och VD Apoorva Mehta sade regionen var på bolagets radar innan Target partnerskap.

Vi fick en hel del av intresse för våra tjänster från samhället, både att använda och partner med Instacart “, säger Mehta, i ett uttalande.” Dessa faktorer leder till en idealisk marknad för Instacart leverans, och vi ser fram emot att serva Minneapolis med stor blandning av butiker har vi gått in som detaljhandel partner.

Förutom att samarbeta med Target, kommer Instacart göra leveranser för hela matar och Cub Foods. Leverans är gratis för första Instacart ordning, men efter att leveranserna kommer kostar $ 3,99 för en två-timmars leverans fönster på order av $ 35 eller mer.

Target flytta till leverans samma dag är inte en överraskning. En uppsjö av tegel och murbruk återförsäljare har redan börjat finjustera någon typ av leverans samma dag systemet, och naturligtvis Amazon var den första stora återförsäljare att flamma leden.

Målet är inte nödvändigtvis bakom heller. Eftersom VD Brian Cornell tog rodret, har Target fördubblats ned på sina omnichannel insatser. I augusti började mål testa fyrar på 50 butikslägen i landet. Återförsäljaren erbjuder också lagra pickup för online-beställningar och har utökat sitt fartyg från butiks program för att förkorta leveranstiderna.

När det gäller Instacart är tre år gammal, satsning backas start levande bevis på att intresset för leverans samma dag snabbt ökar. Instacart värderas till $ 2 miljarder dollar, med backers som inkluderar Kleiner Perkins Caufield och Byers, Sequoia Capital och Andreessen Horowitz, för att nämna några.

Mer om e-handel

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Rand lanserar Relay API för infödda mobila köpa knappar, Woolworths “omvandling projektet sätter buckla i FY15 resultat, alla är en CIO: Hur tech komplexitet kan stärka Best Buy