Reader fråga: Vad kan jag göra för att bekämpa online-stalking?

Efter hans familj drabbades smög med användning av kommersiellt tillgängliga online-data, en webbplats läsaren mailade att fråga om det är något han kan göra om bristen på en rättslig skyddsnät för offren.

Erfarenheterna visade att våra läsare hur mycket personlig information är tillgänglig för alla och lätt användas för skada, tack vare spridningen av personuppgifter vinstdrivande företag.

Han berättade den webbplats som hans familj var förvånad över hur enkelt – alltför lätt – personuppgifter intäktsskapande industri gör förföljelse och trakasserier.

Hans misslyckade erfarenhet försöker få hjälp från brottsbekämpande bara förvärras hans familj prövning.

hi Violet

Jag har läst några av dina artiklar om integritet online. Min syster-in-law är ett offer för extrem trakasserier och förföljelse av sin ex-make, var detta en ögonöppnare för oss att vår information var så allmänt på nätet.

Efter att ha undersökt mer om detta, är det en stor besvikelse att det inte finns några lagar som utarbetas eller ens talade om i kongressen för denna allvarliga sekretessproblem.

Jag undrar om du känner till något föreslagna räkningar jag kan stödja eller politiker jag kan kontakta för att hjälpa verka för bättre skydd av amerikanska medborgare.

Tack

webbplatsen Reader

Medan forska sin fråga ytterligare, mailade jag att erbjuda stöd och förståelse. Jag frågade också tillåtelse att relatera sin fråga offentligt.

Vår hemsida läsare svarade och sade att han hade delat min e-post med sin hustru, och hon blev rörd till tårar. “Hon var bara glad att någon skulle lyssna, som så många människor i vår erfarenhet, inklusive brottsbekämpande kommer inte att lyssna eller agera när det gäller att stalking eller skydda privatlivet.”

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Han fortsatte

Det är en sådan oansvarigt sak att publicera offentliga register på nätet och fruktansvärt att människor faktiskt göra stora vinster från den här också.

Jag vill att folk ska börja prata om det och om du kan bidra annan artikel åtminstone andra kommer att kunna relatera till min familj situation och vet att de inte är ensamma.

Jag hoppas också att om fler människor är medvetna om att någon form av åtgärd kan göras för att stoppa detta.

Din integritet och personlig säkerhet skadar deras nedersta raden

Advokat Erica Johnstone, grundare och vice ordförande utan mitt samtycke berättade hemsida, “När informationen finns där ute, och informationen missbrukas för att trakassera och förfölja, då kommer utnyttjandet varierar från stat till stat.”

Johnstone förklarade att när man står inför på nätet förföljelse och trakasserier

Offer ska se till statliga förföljelse och trakasserier lagar och överväga att lämna: (1) en våld besöksförbud (om det finns en tidigare dating relation mellan gärningsmannen och offret), eller (2) en civil trakasserier besöksförbud (om inte ), eller (3) en stämning.

För det andra, har denna strategi den extra fördelen av tee upp ett brottmål eftersom brottsbekämpande kommer sannolikt att ta strid med besöksförbud på allvar, medan det ursprungliga klagomålet kan ha förbisetts.

Det är skrämmande att begrunda vår brist på kontroll över vad som händer med vår personliga information online. Det har bokstavligen skrämmande för våra läsare och hans familj, som berättade att ingen myndighet tycktes förstå de psykologiska konsekvenserna av vad hans familj går igenom.

Ms Johnstone upp denna, vilket tyder våra läsare anser arbete som reviderar missbruk definitioner att inkludera känslomässiga övergrepp, mot bakgrund av bristfälliga stalking lagar.

Gå med de lag som lobby lagstiftaren lämpliga lagar. Till exempel, om ditt tillstånd inte känner igen känslomässiga övergrepp som en form av våld i hemmet, kontakta din statens gren av det nationella nätverket till slut våld i hemmet (NNEDV), och gå med i laget arbetar för att se över “missbruk” stadgar att inkludera känslomässiga övergrepp .

Om statens förföljelse lag är otillräcklig, sedan kontakta National Center for brottsoffer att lära sig om den statliga Model Stalking kod, och hur du kan frivilligt att ta dessa ändringar i ditt tillstånd.

Tala om för din delstatsregeringen att åtal av teknologirelaterade brott är en fråga som är viktigt för dig. Kontakta din statens Attorney General och låt honom / henne veta att invånarna i ditt tillstånd tror sekretessfrågor. Inleda en dialog i ditt tillstånd. Det finns redan en modell på plats, som utvecklats av delstaten Kalifornien. Under 2011 California DOJ skapade en eCrime Enhet som: (1) utbildar polis och åklagare i ljuset av ny teknik, och (2) åtalar kriminella online invasioner av privatlivet, bland andra brott.

Tyvärr, vi förmodligen inte kommer att få mycket hjälp för vår situation på en federal nivå.

Den nya Vita huset rapport om Big Data och sekretess, släpps denna månad, rekommenderar att datainsamling lämnas ensam när det gäller politik – att datainsamlingen bör fortsätta som det är.

Presidentens råd Advisors på Science and Technology (PCast) sätta rapporten tillsammans. PCast är presidentens handplockade konsulter teknik och politik, inklusive Googles Eric Schmidt. (Google hade fler människor involverade i rapporten än något annat företag, Googles Eric Grosse och Peter Weinberger fördes in som “ytterligare experter.”)

PCast berättade ordföranden sin första rekommendation är “Policy uppmärksamhet bör fokusera mer på de faktiska användning av stora data och mindre på dess insamling och analys.”

Från rapporten

PCast bedömer att alternativa stora datapolicyer? Som fokuserar på reglering av insamling, lagring, bibehållande, a priori begränsningar applikationer och analys (frånvarande identifierbara faktiska användning av stora data eller dess produkter för analys) är osannolikt att ge effektiva strategier för förbättra integritet.

(…) Den relaterade problem är att politik som begränsar insamling och lagring är allt mindre troligt att kunna verkställas av andra än svåra och ekonomiskt skadliga åtgärder.

Online-information som används för att terrorisera våra läsare familj är resultatet av vad många betraktar som online-data som rör industrin spinning utom kontroll. Tjäna pengar på användardata är ett företag som gjorde en uppskattningsvis $ 40 miljarder 2013, varav Google omfattade 40%.

Medan Microsofts har klart lärt från Googles sekretesspolicy katastrof, Redmond jätte nya serviceavtal kjolar nära kanterna.

Hur de kommersiella uppgifter säljare (t.ex. “människor finder” platser) få din personliga information har en metod som förekommer i en rättslig skymning.

Alla online-företag vi har kontakt med matar försäljningsdata industrin. Dina offentliga register erhålls och kombineras med data som har köpt, sålt eller handlas från sociala medier, apps “tjäna pengar på” användarinformation, samt onlinebutiker och företag som säljer allt de kan för tredje part (som annonsnätverk) . Då är det som säljs på valfritt antal webbplatser som Spokeo – även om det finns hundratals sådana webbplatser.

Vi ständigt spåras, köpte och sålde ut bakvägen av alla sociala medieplattform som en spekulativ handelsvara. Googles majoritets inkomster från försäljning av annonsdata och få människor någonsin trott att Google Plus och dess roll i Googles inloggnings återföreningen var något mer än en förevändning för att samla in mer av våra data.

Borta är systemet med offentliga register kräver i personer tillgång, en predication att upprätthålla vår integritet. Också gått är individens förmåga att utöva vägran. Vägran var en gång ett sätt att “vistas” – arbets strejker, produkt- och tjänste bojkott, och vägran var en funktionell träning av individuella rättigheter och byrå när det lämnade kritiska delar av ditt liv påverkas.

Vid den här tiden, det finns inget sätt för en vanlig person att helt vägra datainsamling och försäljning av sin information när du använder Internet.

Ms Johnstone berättade webbplats som läsare bör engagera sig i avskildhet självförsvar oavsett deras situation, och att konsultera denna blurb om integritet och konsument profilering för information.

Det är med denna känsla jag skickade också våra läsare en kopia av min eBook guide till integritet online självförsvar. Han sade att hans familj var att sätta den i bruk.

I likhet med honom, jag ligga fortfarande vaken på natten som önskar det var mer jag kunde göra.

Upplysningar: Violet Blue är på advisory board för utan mitt samtycke och författare till Smart Girl guide till säkerhet.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer