Red Hat och Hortonworks avslöja Hadoop stora datasamarbete

Microsofts nya vd är inte främmande för Hadoop.

Red Hat och Hortonworks har avslöjat integrerade produkter som syftar till att påskynda företag big-data Apache Hadoop projekt.

Efter att ha samarbetat direkt och genom samhället under de senaste 12 månaderna har de två öppen källkod företag nu hård länkar med tre initiativ meddelade på måndagen.

“Det fanns en naturlig affinitet, inte bara i fråga om teknik utan i hur vi ser på marknaden och hur vi tror att vi kan påskynda kund antagande [av Hadoop],” Red Hat lagrings VP och General Manager Ranga Rangachari sagt.

På en hög nivå större delen av den initiala FÖRBEREDELSEARBETE har funnits samhället. Båda företagen tror absolut i samhällsdriven innovation och att innovationen som händer utanför de fyra väggarna i våra respektive organisationer måste främjas.

De två företagen presenterade beta av Hortonworks Data Platform (HDP) i kombination med Red Hat Storage, som är utformad för att ge företagen en enhetlig lagringspool för alla Hadoop arbetsbelastning och som stöder flera gränssnitt, filer och objekt.

“Fördelen för kunden är de-silo-förgasning”, säger Rangachari.

De behöver inte skapa ännu en infrastruktur för att göra detta. Den sysselsätter sin befintliga infrastruktur och gör det möjligt för dem smidigt att börja använda dessa arbetsbelastning.

Rangachari sade beta skulle ha varit omöjligt utan det arbete som hände i uppströms samhället arbetar på styrsystemet Apache Ambari för provisione Hadoop-kluster.

“Ambari måste förstå semantik och nyanserna i Red Hat lagring och det är det arbete som har pågått under de senaste månaderna och kvartalen”, sade han.

Återigen, det är bevis på det faktum att, med tillräckligt likasinnade vyer, kan vi omger detta problem och att ha på gemenskapsnivå samarbete verkligen börjar bära frukt.

Hortonworks VP företagsstrategi Shaun Connolly sade lagringstillkännagivandet, tillsammans med dem i uppgifter virtualisering och utveckling, återspegla det arbete som de två företagen med andra organisationer och privatpersoner i öppen källkod.

Red Hat innehåller “fria” Red Hat klon CentOS, Hortonworks Data Platform 2.0 för Windows går GA, Hortonworks släpper sin Hadoop för Windows distribution, Red Hat ups sin virtualisering och moln spel, Red Hat och virtualisering – det är ekosystemet, baby, Red Hat aktier hoppa så Q3 resultat, intäkter Beat uppskattningar, Red Hat Enterprise Linux 7 beta anländer med mariadb som standarddatabas, Hortonworks bekräftar grundare och CTO avgång

Som bly på MapReduce och en del av Hadoop från starten erbjuder Arun Murthy sin syn på garnets vikt vid projekt med öppen källkod och företagsdata arkitektur.

“Detta arbete måste ske i uppströms samhället innan den kan strömma nedströms in i företagets produkter – det är bara natur våra teknik- och affärsmodeller”, säger Connolly.

Den andra delen i Red Hat-Hortonworks tillkännagivande är integrationen av HDP med Red Hat JBoss Data Virtualisering gör det möjligt Hadoop att arbeta med befintliga datakällor, inklusive lager, SQL och NoSQL-databaser, på premissen och molnapparna och platta och XML-filer.

Enligt Connolly, den allmänna tillgången på JBoss uppgifter virtualisering programvara ger en virtualiseringslager för utvecklare att skapa applikationer lättare i en enhetlig datamodell.

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

JBoss verktyg möjligt för utvecklare att få uppgifter ur en Hadoop systemet lättare på ett välbekant sätt och antingen bygga analytiska applikationer eller förbättra befintliga.

“Om man tittar på Red Hat, de tydligt har dominans med Red Hat Enterprise Linux i kärninfrastrukturbasen men även det finns miljontals JBoss utvecklare som i allt högre grad måste utnyttja värdet av Hadoop,” sade Connolly.

Så om vi gör det möjligt för dem att använda sina befintliga tekniker de verktyg som gör att på ett välbekant sätt, då är det bara accelererar att hela samhället utvecklare att berika sina ansökningar på ett sätt som är mycket bekant.

Mer om Red Hat och Hortonworks

De två företagen tillkännagav också kombinationen av HDP med Red Hat Enterprise Linux och OpenJDK fri, öppen källkod genomförandet av Java-plattformen.

Samt integrera med Ambari fjärrkontroll, sade de initiativ som syftar till att skapa en flexibel utvecklingsmiljö för elastiska Hadoop installationer i fysiska, virtuella eller moln inställningar.

Alla tre drag kommer att försäkra användarna om omfattningen av integrationen mellan teknik och upprättande av samarbete kundsupport, sade Rangachari.

“När de börjar att distribuera dessa produkter, även om de kommer från två olika leverantörer, det finns en enhetlig stöd som de kan lita på”, sade han.

Red Hat har också ett nära samarbete med Hortonworks och andra på Apache Savanna projekt för att ge ett enkelt sätt att tillhandahålla en Hadoop kluster ovanpå Openstack.

“Detta arbete pågår och just nu har vi inte tillkännage någon tillgänglighet. Det är allt ute i samhället och när vi tror att det är redo för bästa sändningstid, kommer vi självklart göra den tillgänglig”, säger Rangachari.

“På infrastrukturnivå kan du se det som en smörgås där du har infrastrukturen på ena sidan och plattform som en tjänst på andra sidan med Hadoop dataplattform som sitter i mitten”, sade han.

Det finns en hel del saker som vi kan göra, vi ska göra, måste vi göra för att se till att det finns tätare integration.

Connolly sade de grundläggande frågorna om dessa tre skikt kommer alla tillbaka till skapandet av rika analytiska affärsapplikationer i Hadoop.

“Hur gör vi gör det möjligt att sättas mycket snabbt och, i fallet med öppna hybridmoln, elastiskt på efterfrågan så att vi tar bort de friktioner, och sedan hur gör vi det lättare att kombinera Hadoop med befintliga datakällor på ett sätt det är mycket trevligt ut “, sade han.

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip