Sears “stora uppgifter swap lektion: Funktionalitet över pris?

Sears har flyttat från sina befintliga system till programvara mer öppen källkod — särskilt för stora dataryggrad som behövs för saker som dynamisk prissättning — men den verkliga kickern är att funktionalitet kan trumping pris.

Sears programvara swap — markerad, för några veckor sedan av mig och, återigen i dag av Dennis Howlett, — går så här: Återförsäljaren är att byta Oracle och IBM-system för MySQL och Hadoop. Greenplum och Microsoft också fasas ut.

Emellertid kan orsakerna växeln vara viktigare. Cowen analytikern Peter Goldmacher noteras

Under de senaste 2 1/2 år, har Sears systematiskt minskat sin spendera med arv tech leverantörer till förmån för att återskapa den stora majoriteten av sin infrastruktur med hjälp av anpassad utveckling och öppen källkod. Den viktigaste frågan inför Sears var det faktum att den nuvarande lineupen av teknik det hade använt från befintliga leverantörer kunde inte hålla jämna steg med kraven i verksamheten. Fördelen med övergången till en anpassad miljö är en mer flexibel IT-infrastruktur som bättre kan stödja verksamheten vid en väsentligt lägre kostnad.

Med andra ord kostar materia, men att vara vig är den stora försäljningsargument. Som CIO prioritet, är agility högt upp på listan att göra som beskrivs av Society of Information Management idag. Verkligheten är att affärs krav på CIO kommer att resultera i en Hodge-Podge av system — arv, öppen källkod och anpassade.

JC Penney VD Ron Johnson noterade nyligen att teknisk innovation verkligen hände i tegel och murbruk detaljhandelsmarknaden via e-handel. Johnson lät lite knäppt, men med tanke på JC Penney experimenterar med RFID-kassor med realtids lagerhantering och Sears rippning sin stack han kanske har en poäng.

Den större frågan här är om dessa detaljhandels experiment på Sears och andra platser är början på en stor trend. Om anpassade bygger och öppen källkod kan topp funktionalitet från de stora tech vapen ett steg i denna riktning kommer att vara ostoppbar.

Här är en titt på de viktigaste rörliga delar

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Sears undviker IBM / Oracle för öppen källkod och själv bygga, Sears ögon stora data för dynamisk prissättning, kostnadsbesparingar, Varuhuset i framtiden har apps, CIO öga mer outsourcing, mindre hårdvara i 2013, JC Penney satsar på Oracle, RFID kassor

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner