Shipwire hjälper startskala logistik snabbt

Hur kan en entreprenör hantera efterfrågan när hans eller hennes start är så framgångsrik med potentiella kunder att det blåser förbi initiala order förväntningar? Det var dilemmat genom Supr Bra, formgivare av en superslimmad plånbok (bilden ovan), som nästan fördubblar sina order till 10.000 efter en lyckad kicken kampanj inför.

Medan företagets grundare, bröderna Erik och Aaron Melander, levereras de första leveranserna själva manuellt, de var inte förberedda för att hantera denna uppgift på en sådan stor skala – än mindre internationella platser – ganska så tidigt i sin designstudio start -up fas. Så de vände snabbt till en tjänst som används av några av sina kamrater, logistik och rederiet Shipwire. “Det ger oss möjlighet att ge våra kunder samma uppfyllelse som ett större företag,” säger Aaron Melander, som hanterar branding och design processer på företaget.

I ett nötskal, tillhandahåller en tjänst som integrerar med ett litet eller medelstort företags e-handelssystem (i Supr Goods fall tjänsten integreras med Shopify) för att hantera produkt frakt- och leveransfunktioner Shipwire. Cirka 65 procent av Supr Bra order är inhemska till USA, medan resten är spridda mellan nära 80 länder. Hantera leverans regler och så för alla att den internationella verksamheten var en överväldigande förslag för grundarna. Vad är mer, insåg de att hantera denna process sömlöst i början av Supr Bra existens var en integrerad del av dess långsiktiga framgång. De hade inte råd att förstöra.

Vad vi har upptäckt är att kunderna förväntar sig omedelbarhet, och det är nästan mer viktigt för dem att veta var något är “, säger Erik Melander, en av grundarna av företaget.” Du kan inte frikoppla transport erfarenhet från den totala köpupplevelsen.

En annan viktig faktor var att de Melanders kör sitt företag från olika platser, Shipwire hjälper både bröderna hålla koll på lagernivåer och logistikrapporter och hantera detta.

Shipwire prissättning är ganska genomskinlig: du kan köra scenarier utanför sin webbplats. Vad du betalar per beställning kommer att variera beroende på antalet beställningar du fylla per månad, hur många produkt SKU ditt företag säljer, deras storlek, placering av lager som du vill lagra inventering, och så vidare.

Till exempel, för lagring och hantering avgifter stödja en liten SKU, lagras och transporteras från två platser, med två pallar med lager på stand-by, skulle vara $ 64,95 per månad. (Det finns inte en offentlig miniräknare ännu för fraktkostnader, som är extra, men du kan få uppskattningar genom att skapa ett gratis konto.)

 berättelser

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Molntjänster gör lagerhantering lättare, Stitch Labs förenklar flerkanals lagerhantering

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela