Storbritanniens Web övervakning lagförslag avslöjade: Vad du behöver veta

Storbritannien kan snart bli en “övervaknings supermakt” — mer än det redan är — efter dagens offentliggörandet av utkastet datakommunikation Bill av brittiska regeringen.

HM Drottningen beskrev planen i sitt årliga tal till brittiska parlamentet i maj. Planen för att övervaka data som är associerade med alla webben, e-post och samtal aktivitet, och ge de brittiska underrättelsetjänster “nära-realtid” access, har mötts med stor kritik från privatlivet intresseorganisationer och vanliga medborgare.

Här är allt du behöver veta.

Nötskal detta för mig: Vad är räkningen kommer att göra?

Den brittiska regeringen vill polisen, underrättelsetjänsterna och andra statliga myndigheter för att få tillgång till uppgifter om medborgare webben, e-post och telefon trafik i ett försök att förhindra terrorism och störa större brott.

Det skulle se varje uns av “datakommunikation” samlas in och lagras av Internetleverantörer och telefonbolag som sedan kan nås i nära realtid hastighet av U.K. myndigheter.

OK, så att inte skulle passa i en enda tweet, men vi är en bra start.

Vad är “datakommunikation”?

I grund och botten är det alla detaljer om allt som skickas och tas emot på nätet — snarare än det faktiska innehållet av uppgifterna.

Säg att du skicka ett mail till John Smith. Ditt namn kommer att spelas in, John Smith namn kommer att spelas in, IP-adresser och tidsstämpeln för e-post skickas och tas emot kommer att samlas in. Detta är “datakommunikation”.

Om du besöker en hemsida kommer att domännamnet loggas tillsammans med IP-adressen, och data datum- och tids kommer att samlas in. Sidor inom platser kommer inte att loggas.

De “innehåll” för datakommunikation är fortfarande bakom lås och nyckel och kan bara nås med de vanliga rättsliga förfrågningar — såsom ett domstolsbeslut eller en husrannsakningsorder undertecknas av inrikesministern. Nästa fråga förklarar allt.

Drottningens tal avslöjar Storbritanniens “Patriot Act” Web övervakningsplan, Storbritanniens “Patriot Act” Web övervakning lag kan få europeiska veto, Web uppfinnare smäller brittiska övervakningsplaner som “förstörelse av mänskliga rättigheter”, 20 miljoner brittiska medborgare drabbats av The Pirate Bay blockera

SOPA, PIPA skjutas: Nice work, alla, hur ACTA skulle påverka dig: FAQ; Gallery: Svart onsdag: Dagen webben blev mörkt, David Gewirtz: 5 skäl till varför SOPA, PIPA och andra lagstiftnings idioti kommer aldrig att dö, Geeks 1 Congress 0: Kontroversiell piratkopiering proposition SOPA “hyllan”, om inte Facebook, Google blackout, SOPA kommer att lyckas: Här är vad du kan göra, Reddit kommer anta “kärnkraft” för att protestera SOPA, PIPA; Reddit anti-SOPA “kärnkraft” protest är en bra start, Anonymous siktar över Europas SOPA, ACTA fördraget syftar till ställföreträdare ISP om upphovsrätt, Kära president Obama: Få ACTA ute i det fria, CBS News: Protester utbrott efter Polen passerar SOPA-liknande lagförslag

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Så kan det brittiska regeringen åt mina webbaktivitet, e-post och samtal?

Nej, bara uppgifter om webbaktivitet, e-post, och samtal — snarare än innehållet i e-post och telefonsamtal inspelningar.

(Som sagt, har innehållet alltid varit tillgängliga för myndigheterna. Det sätt polis och underrättelsetjänster komma åt innehållet i data kommer att förbli kraftigt oförändrad.)

Naturligtvis innebär detta uppgifter om webbsökningar, e-post och telefonsamtal trafik — inklusive fasta telefoner och mobilsamtal. Men det finns också sociala medier meddelanden och data, webb e-post, röstmeddelanden och Voice-over-IP (VoIP) samtal, som Skype och Google Talk. Gaming webbplatser och instant messaging tjänster kommer också att följas.

Hur brittiska regeringen kommer att få tillgång till Skype-samtal är för mig obegripligt. Såvitt jag vet, på grund av systemets natur peer-to-peer, är det näst intill omöjligt att avlyssna. Myndigheter som vill komma åt data kommer att behöva be Microsoft, som nu äger Skype. Det öppnar upp en helt annan burk maskar.

Brittiska inrikesministern Theresa May sade till BBC: “. Det handlar inte om innehållet, det handlar inte om att läsa folks e-post eller lyssna på deras telefonsamtal är detta enbart om vem, när och var gjort dessa meddelanden och det handlar om att säkerställa att vi fånga brottslingar och stoppa terrorister. ”

Hur länge kommer datakommunikations lagras?

Internetleverantörer och telefonbolag kommer att fortsätta att hålla data för en period av upp till 12 månader. Detta håller den föreslagna lagen i linje med E.U. Datalagringsdirektivet.

Och där kommer alla dessa data lagras? En ny “regering databas”?

Inte riktigt. Internetleverantörer och telefonbolag redan samla de flesta uppgifter, såsom webbtrafik, e-posttrafik och samtalsloggar — även uppgifter om textmeddelanden och röstmeddelanden. Men detta är ur regeringens kontroll inte en rättslig begäran — såsom en husrannsakan från inrikesministern — presenteras för Internetleverantörer eller telefonbolag.

Den tidigare Labourregeringen hade planer på att centralisera alla de brittiska Internet data på ett ställe, men planerna skrotades. May sade att det var “inga planer” för att återuppliva idén.

Faran är att en rad decentraliserade databaser med enkla åtkomstpunkter — och ges möjlighet för polisen att själv bevilja tillgång till den “datakommunikation” — effekten kan vara effecitively densamma som en central databas.

Internetleverantörer och telefonbolag kommer att behålla tag i uppgifterna. Det kommer att stanna i sina respektive, säkra och icke-statliga kontrollerade datacenter.

Vem kommer att ha tillgång till uppgifterna?

Det finns fyra kroppar som kommer att ha tillgång till uppgifterna. Polisen är en självklar en. Den andra är det brittiska underrättelsetjänster — inklusive hushållstjänster MI5, utrikesförvaltningen MI6 (SIS), och elektronisk avlyssning tjänsten GCHQ.

Serious Organised Crime Agency (SOCA) kommer också att ha tillgång till uppgifterna i ett försök att förhindra allvarliga brott. Dessutom kommer HM Revenue and Customs (HMRC) — den brittiska skattemyndigheten — har tillgång till sådana kommunikationsdata.

Gör polisen behöver en fullmakt för detta datakommunikation?

En teckningsoption krävs för att komma åt innehållet i kommunikationen, men tillgång till trafikuppgifter inte kräver en teckningsoption. En högt uppsatt polis måste tillåta tillgång till datakommunikation, dock.

“Det nya lagförslaget kommer att anges vad polisen skulle kunna göra — de inte kommer att kunna få tillgång till innehåll”, säger maj. “Det kräver ledande befattningshavare som tillåter detta, kan de bara göra detta när man undersöker en brottsling och när det är nödvändigt och proportionerligt,” sade maj.

Som för närvarande har tillgång till kommunikationsdata?

Internetleverantörer och telefonbolag förstås. Men de kan inte komma åt den om de presenteras med ett domstolsbeslut eller en husrannsakan.

Kommunerna svarar för mindre än 0,5 procent av den totala årliga RIPA begäran om kommunikationsdata. Detta innebär att endast de med extremt hög nationell säkerhetsprövning — såsom poliser och ännu högre, underrättelsetjänster — har åtkomst till denna mycket känsliga personuppgifter.

Åtminstone på den ljusa sidan, men mer data samlas in, färre människor kan komma åt den.

Hur vet jag att polisen et al inte tillgång till fler uppgifter än de borde?

Maj sa: “Tekniken kommer att säkerställa att alla ovidkommande uppgifter filtreras bort så att polisen, eller den som frågar, bara få vad de efterfrågar.”

Detta kommer under elementet “rimliga garantier” till E.U. oro. Databaser av mycket känsliga personuppgifter, såsom polisen National Computer (PNC) och GENESIS, till exempel, är starkt granskade och övervakas för att säkerställa personal och granskats tjänstemän inte tillgång till sina vänners eller familje register.

Vad är resonemanget bakom räkningen? Terrorism? Sexbrottslingar? Vågar jag säga det: piratkopiering?

Allt ovanstående, men mindre så om antipirat front.

Theresa May sade “vanligt folk” hade ingenting att frukta från den föreslagna lagen.

Sådana uppgifter har använts i varje säkerhetstjänsten terrorism utredning och 95 procent av allvarliga utredningar organiserad brottslighet under de senaste tio åren “, sade hon. “Endast misstänkta terrorister, pedofiler eller grova brottslingar kommer att undersökas.”

Problemet är: även terrorister är “vanliga människor” tills de är laddade med ett brott enligt brittisk lag. Denna medelväg av “misstänkta” något aktivt arresteras och debiteras för ett brott kunde lämna de brittiska medborgare i laglig skärseld.

Jag har hört en hel del om SOPA och PIPA. Är detta samma sak?

Inte riktigt. Detta lagförslag egentligen inte dyka in i skydd mot piratkopiering rörelse. Men den brittiska regeringen “har en app för det” mer så i den digitala ekonomin Act 2010. Men det är en helt separat del av lagstiftningen, och som i skrivande stund är inte “aktiva”.

Med detta sagt, det brittiska rättsväsendet startade förfarandet med Newzbin2 fallet. Det tvingade telekomjätten BT att blockera åtkomst till fildelnings plats. Några månader senare, var The Pirate Bay blockeras av en brittiska domstolsbeslut till mer än 20 miljoner brittiska medborgare.

Betyder detta att utländska uppgifter kan samlas om det sändes till en brittiska mottagare?

Ja. Vid denna punkt, verkar det inte att det brittiska lagförslag kan få tillgång till utländska uppgifter på utländsk mark. Däremot kan konsekvenserna vara att brittiska-baserade företaget kunde se en databegäran regering men hitta data lagras på en främmande datacenter i Europa.

Dessutom, om en utländsk medborgare mejl en brittiska medborgare, är det möjligt att avsändarens kommunikationsuppgifter också kan bli föremål för begäran om tillträde. Den här måste undersökas mer i detalj. Ändringar i brittiska lagförslag väntas, så detta kan inte ställas in i sten.

Hur mycket är det kostar brittiska skattebetalarna för “privilegium” att bli spionerade på?

Den brittiska regeringen säger att det kommer att spendera 1,8 £ miljarder ($ 2,8 miljarder) när räkningen passerar genom parlamentet. Kritiker säger att det kan kosta så mycket som två £ miljarder ($ 3,1 miljarder). Det är ett bra jobb som vi inte är i en double dip recession. Oh vänta.

Med detta sagt, regeringen var snabb att säga att det kunde få tillbaka mellan £ 5– 6,2 £ miljarder ($ 7,7 – $ 9,6 miljarder) för att minska skattefusk och beslagta tillgångar från kriminella enligt vinning av brott Act 2012.

Bild Fotograf: Wikimedia Commons, CC.

Runt i nätverket

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig