Teknik outsourcers lära sig att rida molnet

Effekterna av moln på hela IT-outsourcing landskap kan inte nog betonas. Frågan är: vilken typ av påverkan vi talar om, Foto:? Joe McKendrick

Å ena sidan, den stora tillgången på relativt billiga IT-resurser tillgängliga via molnet och öppna API: er innebär att alla, till viss del, är nu outsourcing en del av sin IT-infrastruktur. Även mamma-och-pop butik i hörnet kan nu vara outsourcing IT. Å andra sidan innebär det också att företagen registrerar flera miljoner dollar kontrakt med externa leverantörer kan finna det lättare, billigare och mer inom deras kontroll att helt enkelt plocka russinen ur kakan de tjänster de behöver eller vill ha från molnet.

Forresters William Martorelli och Wolfgang Benkel nyligen behandlat denna föränderliga dynamik i en ny outsourcing industrin rapport, vilket tyder på outsourcers funderar på att utnyttja molnet och därmed fungera som expert mellanhänder mellan företag och IT molnresurser, om inte erbjuda sina egna molntjänster.

Det är värt att notera att det fortfarande tar mycket kompetens infrastruktur – server provisionering, övervakning, lagringshantering, klustring, hög tillgänglighet, och skalning, bara för att nämna några – att köra instanser i molnet. Amazon Web Services tar bort hårdvaran, men någon måste fortfarande att köra den.

Forrester uppskattar den globala outsourcing av infrastruktur möjlighet är $ 187.500.000.000 hela världen – så detta är fortfarande en gigantisk marknad. “Infrastruktur outsourcing fortfarande av central betydelse som företag förbereda sin infrastruktur för den digitala tidsåldern”, enligt rapporten. IBM gjorde väl bland leverantörer i rapporten, och därför emissions övergång till allmänheten.

Outsourcing leverantörer börjar att betona egenskaper som inkluderar förutsägbarhet genom analys, självläkande med autonoma computing och automation, och självbetjäning med anpassning till molnmodeller och användning av tjänsten “butiker.

Rapportens författare pekar på växande krav att integrera på lokala system (som kommer att vara den största delen av företagsapplikationer för en lång tid framöver) med nya resurser moln. “Stöd för hybrid cloud computing toppar outsourcing agenda infrastruktur”, säger Martorelli och Benkel. “En övergång till en molnbaserad outsourcing marknaden är också klart på gång, även om det fortfarande i sin linda. Ett uttryck för denna förändring innebär en övergång från konventionell infrastruktur för leveranser till en molnbaserad strategi.

Således är IT outsourcers utvecklas till IT-tjänster “mäklare”, de uppger. “Leverantörer flyttar till omfatta både konventionell leverans infrastruktur och molnbaserade leverans från en service management perspektiv Till exempel är leverantörer börjar anamma molnet” förmedling,. Lösningar.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Varje större outsourcing leverantör har en annorlunda syn på detta nya dynamiska, naturligtvis. Till exempel Martorelli och Benkel stat “leverantörer som Accenture, CGI, Infosys och T-Systems har alla ledade aggressiva visioner för cloudbrokering, medan andra deltagande leverantörer har inte.”

Dessutom författarna till rapporten fortsätter, dessa mäklar outsourcers också börjar se mer lika. “En mängd olika faktorer, bland annat hög flexibilitet och smidighet av molntjänster, bidrar till betydligt mer standardisering bland alla infrastrukturtjänster,” de pekar ut. “Till exempel, säger Capgemini att 90% av sina outsourcing infrastrukturlösningar som säljs i de senaste 12 månaderna baserades på” standard “beskrivningar leverans komponenter.

Detta är en bra sak för IT-kunder, Martorelli och Benkel tillstånd. “Tjänsten standardisering möjliggör skalbarhet, ökar graden av automatisering, hjälper centralisera service management med standardprocesser och verktyg”, de observerar. Samtidigt är det troligt positivt för IT-underleverantörer också, eftersom det “i slutändan skyddar leverantörernas investeringar i verktyg och processer och minskar leverantörernas service management och leveranskostnader.

Naturligtvis är det viktigt att komma ihåg att IT-underleverantörer kan, och gör, använda sig back-end molntjänster samt att nötkött upp sin verksamhet och erbjudanden.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck