Tencent att integrera TenPay med WeChat

Kinesiska Internet jätte Tencent är ute efter att knyta sin betaltjänst TenPay dess meddelandeprogrammet WeChat, som det ser ut att kapitalisera på den senares växande globala överklagande.

The Wall Street Journal måndag citerade Lai Zhiming, chef för Tencent tredje part betalning plattform TenPay, som säger att det kommer att lägga betaltjänster till WeChat inom två månader. Detta skulle göra det möjligt för användare att scanna koderna i butiker för att köpa produkter, tillade han.

Han gjorde dock inte säga hur bolaget avser att integrera sin tjänst med, messaging app, – som lanserades under 2011 och har samlat mer än 200 miljoner globala användare sedan.

Denna åtgärd kommer att hjälpa det kinesiska webben jätte vinst från sin WeChat service, också känd som Weixin i Kina, med tanke på att det inte visa annonser på plattformen för närvarande. Att integrera en betaltjänst gör det möjligt för användare att göra online och i butik inköp, noterade rapporten.

WeChat har gjort framsteg på andra asiatiska marknader utanför Kina, med abonnenttillväxten ökar i platser som, Indonesien och Malaysia. I Malaysia, specifikt har appen uppnått 400 procent abonnenttillväxt sedan starten i juni i år även när stöd för Bahasa Melayu ännu inte är tillgänglig, Tencent anges i ett separat uttalande.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard