Trial: Page, Rubin och Schmidt: Hur gjorde de?

Googles juridiska team är nära att slå upp sitt fall i den första delen av Oracle – Google rättegång USA tingsrätt i San Francisco den här veckan.

Hittills har tre av Googles ledande befattningshavare – VD Larry Page, styrelseordförande Eric Schmidt, och Android chef Andy Rubin – har alla vittnat i försvar för Android användning av Java API: er.

Dock har sina föreställningar på stativ skilde sig avsevärt, öppna utrymme för debatt om hur hjälp deras vittnesbörd har varit att Googles fall.

I de mest enkla termer, hävdar Google att eftersom Java är gratis att använda, så bör Java API, eftersom de är nödvändiga för att utnyttja språket. Oracle, som äger Java nu efter att ha förvärvat Sun Microsystems i 2010, tror annars, hävdade att Google skulle ha fått tillstånd att använda 37 Java API: er i fråga i detta fall.

När det gäller vem som hade mest att säga att bekräfta med Googles krav, Rubin verkligen hade mest att erbjuda genom att diskutera hur Java användes och varför. Han var också den mest förbättrade på stativet när det gäller hans närvaro. Det kan inte vara lätt inför Oracle advokat David Boies grillning dig över otaliga dokument för tre långa morgnar i rad.

Då igen, Rubin kunde bara verkligen förbättra eftersom han hade tre långa morgnar i montern, så han var märkbart mer bekväm och orubbliga i sina svar på onsdag än han hade varit på måndag.

Likaså Schmidt var också kunna erbjuda lite ljus i de (nu misslyckades) partnerskapsförhandlingar mellan Google och Sun från sin tid som koncernchef för Google.

Sammantaget verkade Schmidt mest lugn – om det ens är möjligt när vittna i federal domstol – men det fanns fortfarande flera fall där Schmidt var mamma, särskilt när visade e-postmeddelanden som skickas mellan andra parter, såsom Rubin och Google mjukvaruingenjör Tim Lindholm , som inte involverar honom.

Ungefär som Lindholm förra veckan, är Page prestanda definitivt en av de ömma fläckar i Googles fall.

Det är olyckligt med tanke på Page kallades av Oracle som det första vittnet i rättegången (tekniskt via video innan han dök upp i person efter Oracles vd Larry Ellison). Googles öppnings uttalanden var ganska fast och okomplicerad, ger Google den största uppsving i att göra ett övertygande argument i det här fallet hittills.

Sidans skakig prestanda – ser helt oförberedd och relativt clueless om allt som rör det här fallet – kunde endast fläckas Googles öppnings argument och eventuellt fall totalt.

För att vara rättvis, var han den enda kallas av käranden och inte av båda sidor som Rubin och Schmidt var. Det skall heller inte hjälpa att sidan dök upp i montern direkt efter Ellison, som är i allmänhet alltid redo och ivriga att tala om vad som helst.

Utgående uttalanden i Oracle-Google rättegången väntas på måndag, Trial: Android chef på varför Java valdes för Android, Eric Schmidt pratar Android, sök intäkter i Oracle-Google IP rättegången, Googles Rubin Spars med Oracle över definitionen av fragmentering, Oracle advokatfrågesporter Googles Rubin om Java e-post, Oracle advokater försöker betona kreativa värde av Java, Googles sida går på defensiven mot Oracle jurister vid rättegången, Oracles inledningsanförande vs Google: 91 diabilder, Oracle, Google vd uppradade som vittnen i Android IP prov; . orakel v Google: Vad står på spel

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Dessutom bygger på hans vittnesmål åtminstone Page verkligen inte verkar ha varit inblandade i beslutsfattandet över genomföra någon form av Java-teknik på Android.

Ändå är undvikande med Boies och upprepa att han inte kan komma ihåg eller inte vet inte riktigt rädda ansiktet heller.

I slutändan, hur dessa tre män kom över på stativet till juryn kanske inte ens någon roll. Vad som verkligen betyder något är innehållet i vad de sa – men det är tveksamt huruvida deras närvaro under ed formade de meddelanden som de försökte komma över.

 från Oracle v. Google rättegång

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre