Varför det finns rekordstort antal switchar från Android till iPhone (igen)

Vad är det som har Apples vd, Tim Cook, berättar investerare “vi upplevt den högsta switcher hastigheten från Android som vi någonsin har uppmätts,” för andra gången på lika många håll?

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Till att börja med, vet vi inte vad den verkliga siffran är hur många Android ägare var en del av de 47,5 miljoner iPhones som säljs i Apples tredje räkenskapskvartal. Det kan vara en liten men tydligt växande antal.

Oavsett den verkliga siffran är jag inte förvånad över att se en stigande hastighet av Android switchar till iPhone på denna punkt. Det finns några skäl, jag kan tänka mig, en del har att göra med hårdvara medan andra är på grund av mjukvaruplattform.

Först, trots vissa skillnader, Android och iOS är nu betydligt mer lika än någonsin.

Gå tillbaka några år och det var inte fallet. När man frågar någon varför de valde en Android-telefon, kan typiska svar vara “Jag vill ha en anpassad tangentbord” eller “Jag tror widgets är praktiska,” eller “Android avsikter system gör det enkelt att dela saker.

Titta på iOS åtta nu och dessa skäl är mycket mindre relevant, om inte ännu inte längre är tillämplig.

Visst, kan vissa människor fortfarande föredrar hur du kan anpassa Android widgets och placera dem på någon startskärmen. Med iOS, widgets är inte alltid synlig: Du måste dra ner från toppen av din iPhone skärmen för att se dem. Det är en annan tillämpning, men i stort sett samma koncept.

Förlängnings stöd i iOS gör det nu lika enkelt att dela text, bilder eller andra objekt till sociala nätverk, webbtjänster eller andra program. Anpassade tangentbord? De är där för.

Vad om människor (som jag) som är starkt investerat i Googles ekosystem? Tack vare Google, det är faktiskt en positiv upplevelse att använda företagets appar för iOS. Det finns lite fördel med att använda Android för Googles produkter som följd.

Sedan finns hårdvaran aspekten.

Det finns säkert mer än ett par Android flaggskepp telefoner som antingen rival eller överträffar iPhone på ett eller annat sätt. LG G4 har en enastående kamera, till exempel, medan den nya Galaxy S6 displayen är superb. Jag gör inte anspråk på att Apple är den “bästa” telefon för alla.

Det är en bra telefon för de flesta människor, dock, och det är ett känt handelsvara. Med det menar jag, i allmänhet vet du vad du får när du köper en iPhone: En blandad erfarenhet av hårdvara och mjukvara som fungerar tillsammans på ett förväntat sätt som uppfyller Apples vision.

Android-telefoner, som jämförelse, kommer från hundratals olika tillverkare som inte använder en uppsättning gemensamma komponenter. Det är inte nödvändigtvis en dålig sak – det kan faktiskt vara bra – men det ger en mycket varierande erfarenhet beroende på vem som gjorde telefonen och vilken programvara tweaks de har gjort till Android.

Slutligen förlorade Android hårdvara en viktig fördel när Apple debuterade iPhone 6 och 6 Plus förra året.

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Många ville telefoner större än vad Apple erbjuds, så de valde Android: Det var i huvudsak det enda spelet i stan. Nu när Apple erbjuder ett par större telefoner, det finns ett val som skall göras, även för dem som föredrar större telefoner.

Med tanke på att telefonen uppgraderingscykler är i allmänhet i 12-18 månaders intervall, skulle jag inte bli förvånad om samma skäl hålla Android omkopplingshastigheten hög för ytterligare två kvartal. Efter det kommer vi att se om Android M och Googles hårdvara partners kan börja locka tillbaka en del av sin förlorade fåren.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod