Stimulanspaket för att öka IT-sektorn

Infocomm teknik (IKT) företag att vinna som regeringar i Asien och Stillahavsområdet, exklusive Japan, pumpa US $ 767.000.000.000 under de kommande fem åren på initiativ för att få fart sina ekonomier, finner en ny studie.

Enligt IDC-dotterbolag Statliga Insights kommer regeringar i regionen börja göra dessa investeringar i slutet av 2009 till 2014. Dessa kommer att finansiera initiativ som sträcker sig från den ekonomiska stimulanspaket och expansiv budget, till utvecklingen av planerade utgifter och projekt.

Gerald Wang, Asien-Stillahavsområdet marknadsanalytiker på IDC Statliga Insights, sade, även om IT-investeringarna är inte pekas ut i de flesta av dessa budgetar, är det ingår som en del av sina insatser.

Trots detta är det fortfarande välkomna nyheter för både statliga tekniktjänstemän och IT-leverantörer, “Wang sade i ett medie uttalande diskutera resultaten.

Baserat på analysen av initiativ som aviserats av regeringar Asien-Stillahavsområdet mellan augusti 2008 och april 2009, IDC identifierat fyra nyckelområden för offentliga investeringar: infrastrukturprojekt, framtida skolor, hälsovårdsreformer och miljövänlig teknik.

Forskningen Huset sade utgifterna för infrastrukturprojekt skapa omedelbara arbetstillfällen och öka medborgartjänster. Piggen i infrastrukturprojekt skulle också sannolikt öka ICT-investeringar inom områden som fjärrövervakning för byggnadsunderhåll, automatiserad anslutning till strängare säkerhetsnormer och efterlevnad miljö som industriutsläppsövervakningsteknik.

Regeringarna kommer också att spendera på att uppgradera infrastrukturen för att utrusta framtida skolor med innovativa teknologier.

Offentliga investeringar på hälso- och sjukvård inte bara leda till att skapa arbetstillfällen, kompetensutveckling, medborgartjänster förbättring och digital delaktighet, kommer de också att ge en tydlig ökning till den offentliga sektorn IKT-investeringar, säger IDC. Till exempel kommer investeringar måste göras för att förbättra befintliga IKT-infrastrukturer på lokala sjukhus, och påskynda övergången mot digital patientinformation.

Enligt IDC, ger den nuvarande finanskrisen regeringar en möjlighet att “starta” den ekonomiska motorn genom långsiktiga implementationer som är ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar.

I detta sammanhang, nationella stimulanspaket är – i varierande grad – söker inte bara att återuppliva utan också förbättra sina ekonomier “grön status. Grön teknik, genom att fokusera på energieffektivitet, hjälper regeringar möta kostnadsbesparingar och budget optimering mål, sade IDC.

Investeringar i miljövänlig infrastruktur har också konsekvenser för IT-investeringar över områden som intelligenta nätteknik, energieffektiv teknik och miljövänlig teknik som genererar låga eller noll avfall, tillade IDC.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck