Läkaren kan se dig nu: De kirurger som använder Google Glass i operationssalen

Kirurger på Warszawas Institute of Cardiology med hjälp av Google Glass nyligen. Warszawa Institute of Cardiology

Eftersom Google avvecklas konsumentversionen av Google Glass tidigare i år, har rykten fortsatt att bygga som ett företag bygga på nätverks glasögon skulle anlända innan alltför länge.

Googles Glass webbsida, till exempel, bär budskapet: “resan slutar inte här”, och en länk till Google for Work-programmet. Av de 10 Glas för Arbets partners Google listor, fem av dem är involverade i vården. För vissa sjukvårdare, är resan långt ifrån över.

Dr Maksym Opolski av Institute of Cardiology i Warszawa, var en del av ett team som nyligen använt Google Glass för ett förfarande som kallas en perkutan koronar revaskularisering av en kronisk total ocklusion – där läkare kommer att återställa blodflödet till en patients hjärta genom att rensa eller kringgå blockeringar i artärerna som förser orgeln med blod – på en 49-årig man.

Under förfarandet kan laget se datortomografi hos patienten – detaljerade 3D-bilder av hjärtat och dess blodkärl – på sina Google Glass headset, navigering och zooma in på dem med hjälp av röstkommandon. Laget använde CT prognoser för att styra en styrtråd genom blockeringen i artären, så att den kan fungera som en väg för stentar – små rör som används för att hålla artärerna öppna – som följde.

Appen gör det möjligt för dem att navigera genom bilderna har utvecklats av ett team av fysiker från Interdisciplinary Matematikcentrum och Computational Modellering av universitetet i Warszawa.

“Personligen tror jag att det tvärvetenskapliga och gemensam strategi att integrera läkare och datavetare är en hörnsten för att korsa gränserna mellan diagnos och behandling med hjälp av modern teknik”, säger Opolski.

Dr Jordan Sarfirstein, en behandlande hjärtspecialisten, var en av de första 1500 personer till rättegång Google glas under den ursprungliga Explorer programmet.

Samt att kunna visa skanningar av samma typ som Warszawa Institute of Cardiology eller kombinera dem med andra bilder, föreställer Safirstein en dag då medicinsk personal anländer till en olycksplats kan kommunicera med sina kollegor genom glas medan det fortfarande är kunna röra sig fritt och sköta patienten.

“Rösten aktiveringsfunktionen kan rimligen ansluta dem med akutmottagningen via telefon eller skicka ut ett textmeddelande till flera parter med ett röstkommando aktiverar angiolabbet eller trauma laget innan patienten kommer även. Kameran kan också skicka en kopia av EKG eller vitals till den mottagande MD och alla utan [ambulanspersonal] ta händerna från patientens “, säger Sarfirstein.

Kardiologen fick inledningsvis Glas i syfte att använda headsetet som ett pedagogiskt verktyg.

Jag trodde det skulle åtminstone fungera som en fantastisk undervisning instrument för att visa människor ett första persons syn på hur exakt jag utför ett förfarande och tillåta levande interaktion som om de tittar på levande fall i rummet med mig. Förmågan att interagera med publiken och överföra video foder levande … skulle bokstavligen ersätta AV-utrustning som kostar tiotals om inte hundratusentals dollar för att utföra samma uppgift, “Sarfirstein och tillade att Glass ‘” inkonsekvent anslutning, många integritet frågor, clunky interaktion “är alla nackdelar med att använda enheten som ett läromedel.

Apple, förvärv och vidhäftning: Inside IBM: s Watson Health enhet, ja, försäkringsbolag vill att hälsouppgifter – men inte av den anledningen du tror, ​​Flytta över HealthKit: Varför Apples ResearchKit är bevisar riktig hit med läkare, Google Life Sciences slår Sanofi affär över diabetes tech

Mer om vård tech

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Även om det kan vara några år innan Google Glass är lika mycket en del av en läkares kit som ett stetoskop är nätverks glasögon redan används för att utbilda nästa generation av kirurger vid Barts och London School of Medicine och tandvård.

Som en del av ett initiativ som kallas Virtual Sjukvårdare, läkarutbildningen används först Glas i 2014 för att Live en operation på en 78-årig till över 13.000 tittare titta på live via webben. Tittare, som behandlats med en kirurg perspektiv av förfarandet, kunde ställa frågor till Mr Shafi Ahmed som han bort cancervävnad från patientens tarm. Under operationen skulle Ahmed svara muntligen till frågor som de dök upp på hans skärm.

Medan tejpning verksamhet är inte ny, förmågan sända en levande, förstapersonsperspektiv av förfarandet och har studenter kunna diskutera verksamheten med varandra och kirurgen fortfarande roman. “Du kan spela in operation med statiska kameror, men du saknar det inter” Oliver Trampleasure, en av grundarna av virtuella Sjukvårdare, berättade webbplats.

Efter den första livestream har Barts köra en serie av liknande kirurgi sändningar om än i mindre skala – vilket gör dem lösenordsskyddad och finns att se av tusen eller två läkarstudenter i taget. Traditionellt kan bara en handfull av läkarstuderande vara närvarande i en operationssal, och endast en av dem har en anständig vy mål från kirurgens armbåge. Med bara Glass bärs av konsulter för att inte äventyra patientsäkerheten, ett potentiellt obegränsat antal har nu möjlighet att observera de högsta kirurger på jobbet.

Även om användningen av glas har inte varit utan problem – i synnerhet innebar enhetens kort batteritid någon operationssal med hjälp av glas har två extra uppsättningar om original tar slut kostnad – det är fortfarande det bästa av den tillgängliga hårdvaran, enligt Trampleasure ” vi försökte ett antal wearables – ingen är perfekt, men Google Glass är den bästa kompromissen mellan användbarhet och kvalitet “.

Glas används också för att spela andra undervisnings video – till exempel akutvårds scenarier – från läkarens perspektiv för användning av läkarstudenter på skolan. Och det är inte bara patienter som har kommit under Glass “öga – läkarstudenter har också. Genom att vara med en “patientens bära glas under en konsultation, kan eleverna titta på sin egen prestation tillbaka efteråt från patientens perspektiv. Genom att ta del av sin egen kropp språk och tal, kan de se var att utveckla sin kommunikationsförmåga.

Det yttersta målet för virtuella Sjukvårdare är att använda glas och andra verktyg distansundervisning för att öka antalet kirurger under utbildning – för närvarande över fem miljarder människor tros sakna tillgång till rent kirurgi.

Vi måste utbilda fler kirurger “, säger Trampleasure.” Du kan öka antalet i utbildning på medicinska skolor, men de flesta kör på kapacitet. Eller så kan du förkorta den tid som vidtagits för att bli en kirurg, men då du skulle ha kvalitetsfrågor kontroll. Ett annat sätt skulle vara att minska mängden arbetsbelastning för undervisning – och har inslag som lärs ut på distans.

Mindre komplexa element – lära nödvändiga knop för sömnad, till exempel – kan lätt läras genom video ensam.

“Med Glas och internet, kan du ansluta till det var du än är. Om du hade en mobiltelefon med en internetuppkoppling, du kan titta på det överallt. Det kan ge utbildning i världsklass till någon annan.”

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang