Rapport: RIM ger övervakningsverktyg till Indien

BlackBerry-tillverkaren Research In Motion har erbjudit den indiska regeringen information och verktyg för att hjälpa myndigheter att övervaka kommunikationen skickas via BlackBerry e-post och meddelandetjänster, enligt rapporter i media.

The Wall Street Journal rapporterade på lördagen sade att enligt protokollet från ett möte i juli 26 mellan RIM och indiska regeringstjänstemän – en del av en pågående serie av förhandlingar – företaget sa att det hade “en setup för att hjälpa … säkerhetsorgan i spårning meddelanden i vilka säkerhetsorgan är intresserade. ”

Dessutom en indisk författad sammanfattning av en av diskussionerna sade RIM hade kommit överens om det kan ge information från krypterade företagets e-post som när från vem och till vem ett e-postmeddelande hade skickats. Under förhandlingarna, RIM kommit överens om att bygga verktyg som skulle hjälpa indiska myndigheter övervaka uppgifter om tredje part chat program som körs på BlackBerry, såsom Gmail, enligt tidskriften.

För mer information om denna berättelse, läsa rapporten: RIM ger övervakningsverktyg till Indien på denna webbplats News.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck