? Apache Software Foundation grundare att leda blockchain Hyperledger Project

Bitcoin får alla rubriker för blockchain teknik men Linux Foundation har planer på att göra blockchain användbar i företaget. Berömda programmerare och ledare Brian Behlendorf kommer att leda vägen som verkställande direktör för Hyperledger projektet.

Berömd öppen källkod programmerare och ledare Brian Behlendorf kommer att leda Linux Foundations blockchain insats: Den Hyperledger Project.

Om du inte har följt Bitcoin teknik, kanske du inte vet vad blockchain handlar om. Blockchain är ett open-source virtuell delad och distribuerad databas, som ofta kallas en huvudbok. Med sin höga grad av säkerhet den kan användas inte bara för virtuell valuta, men för att spåra komplexa data över nätverk och Internet.

Den Hyperledger Project, med stöd från sådana medlemmar som IBM, Intel, och Accenture, är ett samarbete för att skapa, bygga och upprätthålla en öppen, distribuerad huvudbok företagsplattform.

Projektet startades i december 2015. Syftet är att skapa ett gemensamt distribuerade huvudbok teknik som delas, transparent och decentraliserat. Detta kommer att göra det perfekt för användning inom finans och otaliga andra områden såsom tillverkning, bank, försäkring och sakernas Internet. Genom att skapa en branschövergripande öppna standarden för distribuerade liggare, någon digital utbyte med värde, såsom avtal om fast egendom, energi handel och äktenskap licenser, kan säkert och kostnadseffektivt spåras och handlas

Behlendorf behöver ingen introduktion till IT-personal. Han var en primär webbservern Apache utvecklare och en av grundarna av Apache Software Foundation. Han var grundandet CTO på CollabNet, CTO på World Economic Forum och styrelseledamot i Electronic Frontier Foundation. Senast, Behlendorf var en vd på Mithril Capital Management LLC, en global teknik värdepappersföretag.

Så vad gör han kör en öppen källkod stiftelse när han skulle pensioneras och njuta av livet? I en intervju förklarade Behlendorf “Liksom många jag har spårat alt.currency och distribueras huvudbok teknik utrymme för mycket ett tag, titta både marknadsdynamiken och öppen källkod dynamik. Jag blev mycket optimistisk om chansen för att detta ska ta oss ur några riktigt svåra problem när det gäller pålitliga system och koncentrationen av IT makt. ”

Men “, fortsatte han,” Jag blev också orolig för unika utmaningar utvecklarna i detta utrymme stod inför, från att arbeta med stora företag som kanske inte riktigt förstår FLOSS [Free / Libre och Open Source Software] processer, till den intensiva trycket dessa devs känner att det blir rätt. Jag kunde ha stått vid sidan och kastade ut tweets och råd, men jag kände att jag behövde göra en mer omfattande bidrag, och inte med en start-up eller stort företag hatten. “Så, efter att ha tillbringat tid på samhälls hackathon och Träffar han “insåg att detta var en stor sak i vardande, och jag var tvungen att vara inblandade.

6 anledningar att älska blockchain teknik, Den amerikanska militären vill ha sin egen krypterad meddelandehantering app byggd på blockchain; Hur blockchain är sannolikt att förändra IT och affärer

Han tillade, “Distributed liggare är avgörande för nästa generation av Internet-teknik stacken. Den Hyperledger projektet handlar om att föra samman utvecklare att bygga gemensam distribuerad huvudbok teknik, en stigande våg som kommer att lyfta alla båtar. Open Source-projekt är bra för detta typ av arbete, men det tar en verklig gemenskap för att uppfylla det löftet, och det kommer att kräva att samarbeta med våra vänner i blockchain teknik gemenskap Vi är redo att göra allt som just nu. ”

Behlendorf fortsatte: “Det finns ingen brist på stora visioner för blockchain teknik som en del av en ny internetteknik stack att om det görs rätt, kan ha mycket positiv inverkan för den tekniska branschen och samhället i stort. Hyperledger roll är att göra det möjligt för vad som än händer upp som stack genom att bygga en stor, pålitlig, modulär, Apache-licensierad och öppet byggt grunden för basen av denna stack. vi är rörmokare, Harry Tuttles (Brazil film referens), och om vi lyckas alla får gå vidare upp stacken till mer intressanta, lönsamma, kraftfulla applikationer. ”

När det gäller Hyperledger konkurrenter ,, såsom Bitcoin och Ethereum, sade Behlendorf

Vad Bitcoin och Ethereum samhällen har åstadkommit är häpnadsväckande. Inte bara är de innovativa som galna, har deras kod klarat intensiv granskning, och riktiga företag bygger på det. Vi konkurrerar inte med dem, något mer än Debian konkurrerar med kernel.org. Utvecklare från dessa projekt har redan deltagit i Hyperledger meetups, och vi letar efter fler sätt att dela kod och vara kompatibla.

Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard, smartphones, Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser

Vi skiljer på ett sätt, har vi ett särskilt fokus på att möjliggöra behörighet blockchain användningsfall. Det är inte så enkelt som att bara köra Bitcoin eller Ethereum kedja kod på en rad namngivna noder och bygga en privat kedja. Skillnaderna kan gå så djupt in i plattformen som skillnaderna mellan ACID-kompatibla relationsdatabaser och hyper skalbar “så småningom-consistant” NoSQL-databaser. På lång sikt tror jag att vi kommer att vilja hitta sätt att göra det möjligt för både behörigheterna och unpermissioned fall från samma kropp av kod, inte bara för att öka mängden kod vi kan dela med andra unpermissioned projekt ute, men eftersom våra medlemmar redan är användningsfall som antyder på unpermissioned föreslår. Det finns även ett spektrum mellan dessa två stater, såsom offentlig läsning, eller lätta att rösta om att tillåta icke-anonyma noder för att ansluta sig till en behörighet kedja.

Detta är ett Open Source projekt i kod samt process- och ande, en gör-ocracy, så verkligen att det kommer att vara om som dyker upp till vårt projekt och vad de vill hjälpa oss att bygga. Det finns ingen anledning att vi inte kan samarbeta med alla i detta utrymme. Det är en anledning jag älskar att vara tillbaka i den tjocka av det.

Med Behlendorf vid rodret, jag ser Hyperledger bli en kraft i den växande blockchain tekniken världen.

 Berättelser

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser