Därför tycker jag att Googles nya enhetliga sekretessinställningar gör stor affärsmässighet

Det har varit en fan av en massa kerfuffle sedan Google meddelade i januari att det skulle förena sina sekretessinställningar.

Googles nya sekretesspolicy Den goda, dåliga, skrämmande, Googles nya sekretesspolicy Washington missriktade förhör, vara överallt, Googles verklig social strategi webbplatsen, Google blir mer personlig med “Sök plus din värld

Vi är så vana vid att få social programvara gratis att vi är ovilliga att betala för någonting. Men hur Google får sina intäkter?

Genom att annonsera.

Och om Google inte uttryckligen riktar användare som klickar på annonser sedan dess annonsörer kommer att försvinna. Googles intäkter kommer att gå ner och det kommer inte att ha pengar att spendera på FoU för att förnya ytterligare.

Vilket är bra om du är nöjd med det. Aktiemarknaden kommer dock inte att bli så glad.

Varje annons som du klickade på Googles sökresultatsida tjänar Google om $ 6,20 i intäkter. Det tjänar mindre för annonser längs sidan, mer för varje annons på toppen av sökresultaten.

Varje gång du klickar du se Google blir fortsatt intäktsströmmar för att skapa nya produkter som erbjuds till dig gratis.

Du klickar på dessa annonser inte du?

Genom att klicka på dessa annonser hjälper Google att hålla sina produkter gratis. Annonsörer betalar, gynna dig. Är inte det vad du vill? Du föredrar en strömlinjeformad tjänst från Google trots allt?

Kanske du föredrar att betala för Google programvara, efter mjukvarulicensmodell som Microsoft använder? Betala i förskott, använda programvaran för en viss tid innan det blir föråldrad. Få patchar och säkerhetsuppdateringar.

Sedan betala för nästa version av programvaran.

Kanske du föredrar att betala per sökning, eller betala per tillgång programvara. Skulle du skena mot betala 10c för varje sökning du gör, eller skulle du föredra att låta annonsörerna betalar för Google innovation med annonser riktade till dig?

Social = fri rätt? Bara glömma de hundratusentals dollar som behövs för att köpa hårdvaran i datacenter. Glöm löner till entusiaster och nördar som älskar kodning och föra nya produkter på marknaden. Låt företag skrapa av på en liten budget och inte oroa dig när hårdvara misslyckas eller blir föråldrade.

Kom ihåg hur frustrerad du var med Twitter “kuggningval”. Twitter började med ett par servrar under ett skrivbord i Kalifornien. Den fria tjänsten och ingen reklam innebar att det inte fanns några pengar att köpa bättre servrar och förbättra drifttiden tills ordentlig investering säkrades.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Du registrerade dig för att få tillgång till olika Google mjukvaruprodukter. Ingen tvingade dig till. Du accepterat integritetsvillkor när du registrerade dig. Du accepterat det faktum att villkoren kan ändras dag.

Och Google är fortfarande inte tvingar dig att registrera dig. Det är ditt val.

Men om du har mer än ett Google-konto, Google vill bryta den information som du har redan villigt gett det, att erbjuda sina kunder, annonsörerna, en bättre intäkter.

Det är inget fel med att förenkla saker och förenkla sekretesspolicy är en bra idé.

Om du verkligen inte gillar tanken på att Google vet så mycket om dig så finns det flera saker du kan göra. Du kan ta bort dina data.

Ta bort Gmail, Google Reader, Google plus och Picasa-konto.

Använd inte Google-sökning eller Google Maps.

Kom ihåg att du inte behöver använda Google. Du har ett val. Det finns alltid Bing, Hotmail, Facebook, Flickr, Bing Maps – och iPhone naturligtvis.

Eller så kan du stå ut med det ..

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis