Den uppförsbacke mot Chrome tablett

denna webbplats Zack Whittaker delar möjligheten att vi kan se, första tabletten som kör Chrome OS, snart. Han förmodar att från en press inbjuder från Acer som antyder att kan vara fallet. Efter att ha fått samma press bjuda, jag håller vi kan faktiskt se en Chrome tablett. Jag är bara inte säker på om det kommer att tilltala många.

Det är ett överraskande uttalande från en Chromebook och tablett entusiasten och ägare. Jag har använt nästan alla Chromebook på marknaden och verkligen gillar min Acer C720 Chromebook. Bärbara datorer som kör Chrome OS fungerar bra för mig och de är bra alternativ för många letar efter en bärbar dator.

Jag tror inte att gäller för en Chrome tablett, på grund av tre områden där tabletterna skiljer sig från Chromebook.

Chromebook fungerar bra för mig som jag brukar göra allt på en bärbar dator i webbläsaren Chrome. Jag öppnar locket och få rätt att arbeta utan kompromisser.

Det är annorlunda med tabletten, och där jag tror att en Chrome tablett skulle sakna överklagande. Ja, jag surfa på webben på tabletter, men jag kör också appar. Massor av dem, faktiskt. Jag tycker appar som är optimerade för tabletter för att vara ett bra sätt att göra olika saker.

Det kommer att saknas på en Chrome tablett. Nästan allt kommer att köras i webbläsaren Chrome, och även om Google ger det en mycket bättre touch-gränssnitt än den har nu, kommer det inte vara densamma. Det kommer att ta ett tag att få utvecklare ombord för att skriva Chrome-webbappar som fungerar bra på en touch tablett. En Chrome tablett kommer inte att ha rätt användarupplevelse utan appar, jämfört med iPad eller Android tablett.

Användande av en tablett är annorlunda än på en bärbar dator. Folk tenderar att göra en massa olika saker på en tablett än de gör på en Chromebook. Det betyder program är ett krav.

Och webbläsaren Chrome på en tablett – det måste vara en korsning mellan Chromebook och Android-versioner. Android tablett version av Chrome är anpassad för att ge en bra touch användarupplevelse. Som ett resultat, är det inte så full skisserat som Chromebook versionen. Utan appar kommer Chrome tablett enbart beror på vilken webbläsare, och det innebär inga kompromisser. Det måste vara full Chrome eftersom det är på Chromebook. Och det kommer sannolikt inte att vara lika bra på en touch tablett. Det är en fin linje Google måste gå att få Chrome rätt för en tablett.

Tabletter är populära, och en av anledningarna är den långa batteritiden (ofta 12 timmar) som de tillhandahåller. Du behöver inte ge batteriladdning en tanke de flesta dagar. Koppla ur den och gå.

Krom tabletter måste göra samma sak, och det innebär en mycket bättre batteritid kommer att krävas än nuvarande Chromebook ger. Chromebooks med Intel-processorer, även låg prestanda Haswell teknik, får sällan nio timmar på en laddning. Det är inte tillräckligt för en tablett för att konkurrera med befintliga modeller på marknaden.

Chromebooks med ARM-processorer, på samma sätt som konkurrerande tabletter, kan få lite mer batteritid men ändå inte når upp till tablett konkurrens. Den som gör det första Chrome tabletten, och det låter som det kan vara Acer, måste hitta ett sätt att använda antingen Intel eller ARM och sträcka Chromebook batteritid för att hålla mycket längre. Och det med en pekskärm som tabletten kommer att kräva.

En av drivkrafterna bakom Chromebook försäljning är priset. Min Acer 720 Chromebook är ett utmärkt exempel – det bara kosta mig $ 199. Hårdvaran i Acer är ganska bra för ett lågt pris. Det är inte vilja i något område.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Brist på appar

Acer C720P Chromebook (händer på): Tryck till ett rimligt pris, Dag ett med Acer C720 Chromebook, Acer C720 Chromebook första intryck: snabb och billig, Chromebook: Osannolik slagfält för Intel vs. ARM, HP Chromebook 11 händer på: Distraction- fri skrivning med levande display, Google lanserar nya Chrome-enheter från Acer, Asus, HP och Toshiba, Chromebook Pixel: En av de bästa bärbara datorer jag har använt, Acer presenterar först Chromebook med Haswell för $ 249; Chromebook Pixel: 5 tips och trick ; Chromebook Pixel händerna på (bilder)

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Acer 720p modell med en pekskärm, som jag utvärderade, uppgår till $ 100 till kostnaden just off the bat. Det sänker också batteritid (en timme) jämfört med modellen utan beröring.

En Chrome tablett kommer att ha det relativt dyra pekskärm så det är tveksamt att vi får se en $ 199 modell. Jag skulle inte bli förvånad om Chrome tabletter börjar runt $ 300. Shoppers har varit villig att ge Chromebook ett försök på $ 200, jag är inte säker som fungerar för Chrome tablett på $ 300 +.

Lika användbar som jag tycker Chromebooks, jag har svårt att föreställa sig att så är fallet för en Chrome tablett. Google kommer att behöva göra ett fenomenalt jobb med Chrome touch-gränssnitt, får massor av utvecklare åtagit sig att skriva tablett webbappar och få partner att göra bra tabletter på $ 200. Det är ett stort jobb, och kanske en alltför stor att hantera.

Ytterligare Chromebook täckning

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Batteri-liv

Kosta

En kamp mot strömmen