? OwnCloud grundare avgår från sin molnföretag

Frank Karlitschek, ownCloud grundare och CTO, har avgått från hans företag. OwnCloud är en populär gör-det-själv-infrastruktur-as-a-service (IaaS) moln.

Frank Karlitschek, grundare av den populära gör-det-själv ownCloud infrastruktur-as-a-tjänstemoln, har avgått från hans företag. Han kommer att vistas på, för nu, eftersom samhället bly.

I ett offentligt brev, först förklarade Karlitschek att han “grundade ownCloud projektet drygt 6 år sedan med målet att göra det möjligt för hemanvändare, företag, universitet och stora företag att vara värd för sina egna molntjänster och filer. I en värld med växande hot runt säkerhet, övervakning och spioneri, är denna idé blir allt viktigare för varje dag. ”

OwnCloud har varit framgångsrika i att uppnå detta mål. Både enskilda användare och företag som inte litar på sin information med sådana personliga lagringstjänster som Microsoft OneDrive, Dropbox och Google Drive har vänt sig till ownCloud.

Fyra och ett halvt år sedan, Karlitschek grundade ownCloud Inc stöder Detta företag företag använda ownCloud.

Det är inte över för Windows och enheter. Men Microsofts framtid är allt om molnet och abonnemang, eftersom dess ekonomi och företags prioriteringar visar.

Medan Karlitschek är nöjd med samhällsprojekt – “med bidrag av nästan 1000 personer under de senaste 6 åren, över 80 varje månad” – han var inte lika nöjd med förhållandet mellan företaget och samhället. Karlitschek skrev, “företaget kunde ha gjort ett bättre jobb erkänner resultaten i samhället. Det har ibland en tendens att styra arbetet för nära och diskutera internt. Men totalt sett, balansen var inte så illa.

Som sagt, det var affärer och etiska frågor som brytt Karlitschek. Dessa inkluderar:? “Vem äger samhället Vem äger ownCloud själv Och vad betyder mer kortsiktiga pengar eller term ansvar och tillväxt på lång Är ownCloud bara ett annat företag eller har vi också svara på de hundratals frivilliga som bidrar och gör? det är vad det är i dag Dessa frågor förde mig till de mycket svåra beslut:?. jag har beslutat att lämna mitt eget företag idag ”

Som sagt, Karlitschek uppgav också att han kommer att förbli “projekt ledningen ownCloud tills samhället säger något annat.”

Vissa människor nära samhället har spekulerat i att Karlitschek kan punga den ownCloud. Karlitschek berättade att han inte kan kommentera dessa frågor.

Markus Rex, ownCloud VD delade företagets officiella uttalande

Framöver tror jag ownCloud samhället och företaget bör både fortsätta att göra bra. OwnCloud programmet, är ganska bra. Behovet av en enkel att-setup-and-run privata moln är fortfarande lika stark som någonsin och ownCloud fyller dessa krav fint.

Enterprise klar: OwnCloud 9 hanterar petabyte data, Vad är det bästa molnlagring för dig, vill ett moln där du kallar skotten? överväga ownCloud

 Berättelser

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin