Robotstyrning: Det finns en app för det

Några robot leverantörer är redan utnyttja smartphones för några rudimentära kontroller. Till exempel kan en iRobot Roomba smartphone app du ställa in en starttid, ändra antalet cykler och mer. (Roomba)

Du kan använda din smartphone för att skicka och ta emot e-post, ta bilder, spela spel, kolla vädret och lager, få vägbeskrivningar, titta på video, surfa på webben, och ringa och text människor.

Vad sägs om att använda den för att styra robotar?

På sjukhus runt om i världen, är kirurger få hjälp från nya robot assistenter.

Arbete pågår för att utveckla program som utnyttjar mobila enheter och molnet för att hantera flödet av robotar.

Forskare på University of Texas har visat ett proof-of-concept mjukvaruarkitektur för den molnbaserade Advanced Robotics Laboratory (CARL), som gör det möjligt för operatörer att få tillgång till och styra människoliknande robotar använder någon modern webbläsare via enheter inklusive smartphones.

Forskarna visade systemets genomförbarhet och användarvänlighet genom att kontrollera “Dreamer”, en humanoid robot, på avstånd och gör det möjligt för otränade medlemmar av allmänheten att vidta omedelbara kontroll av roboten och åstadkomma en dubbel arm manipulation uppgift.

Det finns många områden i det fortsatta arbetet möjliggörs av CARL, sade forskarnas rapport. Den aktuella användargränssnittet är ett proof of concept och kan förbättras genom att integrera mer avancerade 3D-punktmoln sensorer och användarinmatningsanordningar såsom en 3D-mus, styrspakar och gyroskop på smartphones.

I framtiden, med Carl och molnbaserade applikationer och tjänster för att underlätta samarbetet kommer flera operatörer att kunna styra flera robotar för att uppnå ett gemensamt mål. “Det kan också ske i form av ett flertal operatörer som kontrollerar olika aspekter av en enda robot”, enligt rapporten. “Till exempel kan det vara svårt för en enda operatör att fokusera både på att navigera en oländig terräng och spåra en mobil mål. Detta är analogt med hur ett team av operatörer på jorden kontroll bara två rovers på Mars.

En annan forskningsinsatser på Savitribai Phule Pune University i Indien, har undersökt robotstyrning med hjälp av en Android smartphone. Android-baserade telefoner blir mer kraftfull och utrustad med flera tillbehör som är användbara för robotar, enligt rapporten.

Syftet med projektet var att konstruera en robot som kan styras av en telefon, utnyttja kraftfulla beräknings Android plattformar och använder Bluetooth trådlös kommunikationsteknik. Forskarna presenterade ett sätt att använda en smartphone för att styra robotar, som att flytta robotarna framåt, bakåt, vänster och höger.

Forskarna vid universitetet “härledda enkla lösningar för att ge en ram för att bygga robotar med mycket låg kostnad men med hög beräkning och avkänning kapacitet som tillhandahålls av smartphone som används som en styranordning”.

Hur många robotar tar det att köra datacentret,? Studien finner att robotar är lika effektiva som mänskliga kirurger, Slurpee med drönare? 7-Eleven levererar skräpmat via autonom flygande robot, människor kan nu använda mind control direkta svärmar av robotar

Några robot leverantörer utnyttja smartphones för vissa rudimentära kontroller, säger Patrick Moorhead, en analytiker med Moor Insights & Strategi, en global teknikanalytiker och rådgivningsfirma.

Till exempel kan en iRobot Roomba smartphone app du ställa in en starttid, ändra antalet cykler, och även berätta att gå tillbaka och ta betalt själv.

Många robotar har analoga kontroller av dem, som är svåra att använda och inte mycket anpassningsbara, och du måste röra roboten att ändra något, “sade Moorhead.” Smartphone kontroll möjliggör styrning [robotar] bort från hemmet, och möjligheten för tillverkaren att lättare ge variabler [till] förhöja upplevelsen för köparen.

Nackdelarna är säkerhetsfrågor och behovet av telefonen. “Du behöver inte ha någon hacka in för skojs skull och har din Roomba slås på vid 03:00 varje morgon för att vakna upp dig”, sa Moorhead. “Dessutom, eftersom fler leverantörer flyttar kontroller av robotarna och på smartphone, om du förlorar det du förlorat förmågan att styra roboten.

Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag, Robotics, hur liten “naturliga nanorobotar attack cancer celler

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Hur liten “naturliga nanorobotar attack cancerceller