Samsung Galaxy S III “Mini” inställt på att visas i Tyskland

Samsung är att släppa en mindre version av sitt flaggskepp Galaxy S 3 Android smartphone i Europa, har bolagets mobil chef bekräftas.

Det; Galaxy S III, är en, stor hit, men det är också vanligt stor: dess skärm mäter 4,8 inches. På onsdag, säger JK Shin en fyra-tums version kommer att presenteras i Tyskland på torsdag – detta bekräftade tidigare rykten som baserades på en inbjudan till en Samsung-händelse på bolagets Frankfurt butik.

Det verkar Shin ha skingrat en del av det rykte som hade Galaxy S III Mini, eftersom det är sannolikt att kallas, knuten som en entry-level luren. Det ser nu ut som om enheten kommer att ha fullt quad-core makt Galaxy S III, bara i en mindre formfaktor.

Detta är uppenbarligen på grund av att efterfrågan på den europeiska marknaden, där människor kan vara mindre angelägen om enorma telefoner än i USA och Asien. Samsung ursprungliga Galaxy S smartphone, släpptes tillbaka i början av 2010, hade en fyra-tums skärm.

Samma skärmstorlek nu återfinns i den nya, iPhone 5, så Samsung kan också vara att försöka återgå till fyra tum, marknadsinflytande-enheten som ett sätt att motverka Apples nya flaggskepp.

Den minskade storlek skulle innebära mindre batteriutrymme, men en mindre skärm använder också mindre ström, så den resulterande batteriets livslängd kan förbli opåverkad eller potentiellt ännu bättre.

Samsungs tyska representanterna berättade hemsida på onsdagen att de inte visste när enheten skulle släppas någonstans.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien