Seagate uppnår hårddisk “milstolpe”, lagringskapacitet kunde snart dubbel

Medan hårddisk tillverkarna i världen fortsätter att hantera följderna orsakade av svåra översvämningar i Thailand i höstas, fortsätter Seagate att driva med en ny teknik “milstolpe.”

Seagate är skryt att det har blivit den första hårddisken producent för att uppnå en lagringskapacitet på 1 terabyte per kvadrattum. Betydelsen här är att detta banar väg att fördubbla lagringskapaciteten på nuvarande hårddiskar under det kommande årtiondet, särskilt med 3,5-tums hårddiskar med utrymme 60 TB eller mer.

För referens, är den maximala kapaciteten av dagens 3,5-tums hårddiskar 3 terabyte, ca 620 gigabit per kvadrattum. Vidare kan 2,5-tums enheter passar högst 750 gigabyte.

För att sätta detta i en annan häpnadsväckande perspektiv, Seagate representanter förklarade i ett frisläppande att “bitarna i en kvadrattum av diskutrymme, på den nya milstolpe, långt fler än stjärnor i Vintergatan, som astronomer sätta mellan 200 miljarder och 400 miljarder . ”

Då igen, vilka möjligheter skulle detta avancemang i lokal lagring närvarande som fler konsumenter och företag att flytta till molnet? Med tanke på hur mycket mer medieinnehåll (dvs böcker, filmer och musik) köps och konsumeras digitalt snarare än på papper eller skivor, det är definitivt fortfarande en uppmaning till mer lokalt lagringsutrymme på datorer och surfplattor.

Mark Re, Senior Vice President för huvud och Media Research and Development på Seagate, tillsätts i frisläppandet att “tillväxten av sociala medier, sökmotorer, cloud computing, multimedia och andra datakrävande applikationer fortsätter att underblåsa efterfrågan på allt större lagrings kapacitet.”

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Nätverkssäkerhetsmarknaden växer internationellt Cisco leder, IBM Smartcloud programvara lovar mer kontroll, Dell: nyckeln till SMB moln antagande är att hitta rätt leverantör, IBM, Citi syftar till att använda Watson att förbättra kundservicen, Thailand översvämningar ökat Seagate hårddisk marknads ras : rapport

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip