Square Cash utmanar Gmail med ny e-postförfrågan alternativ

Square Cash, en spinoff från den berömda vita dongle producent Square, har infört en ny betalningsmetod som är helt enkelt så lätt som CC’ing någon på ett e-postmeddelande.

Nej, det är det.

Här är fördelningen, artighet av Square tillkännagivande på torsdag

Visst, det är inte den första begäran / lön via e-post alternativ. Gmail har haft en ganska länge nu, även om det är lite dolt som en ikon vid utarbetandet e-post. (Det krävs också ett Google Wallet-konto.)

Enligt Square, är Cash metod marknadsförs endast kräver och gå rakt mellan bankkonton. Jag försökte det själv, och efter att ha fått $ 1 prov fond i min inkorg inom några sekunder, jag omdirigeras till en sida för att skriva in “Visa eller Mastercard betalkort för att sätta in $ 1 från The Square Team” bara. Ingen anteckning om ett bankkonto alls.

Personligen, det är bra med mig, men kanske inte för alla – särskilt de som föredrar att bara ta itu med bankkonton och inte kreditkort.

Square Cash stöder också svar-overaller på grupp trådar, vilket innebär att du kan begära och acceptera digitala medel från kollegor efter kundens middagar och affärsresor.

I grund och botten, mellan detta och skicka pengar via Gmail, om dina vänner eller kollegor inte betala tillbaka, det är i princip ditt eget fel om du inte anstränga. Det enda problemet kan vara att det finns alldeles för många digitala betalningsmetoder, från dessa till PayPal för att Venmo och otaliga mer, att välja mellan.

Och sedan finns det Bitcoin, men låt oss inte gå dit just nu.

Finns endast i USA för närvarande är Square Cash stöds av Android och iOS mobila enheter liksom alla e-postklienter.

Skärmdump via Square Cash / iTunes

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Är “Maker rörelsen” nästa industriella revolutionen;? Twitter bläck e-handel affär med American Express, Amazon loopar i tredje parts säljare med semester kampanjer, eBay expanderande leverans samma dag karta till 25 städer med Shutl köpa, i framtiden, “smarta” butikshyllorna som känner dina impulser, Studie: “Showrooming” gå fåran inför julhelgen

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard