Square nya API expanderar köpman tillgång till bearbetning, maskinvarufunktioner

Square har beslutat att unshackle sina mjukvaru- och hårdvaruplattformar i ett försök att öka sin betalningshantering volym.

San Francisco-baserade företaget meddelade på onsdagen lanseringen av Build with Square, en uppsättning API: er som gör det möjligt för säljare (och utvecklare som arbetar för säljarna) att införliva olika aspekter av Square ekosystemet i sin verksamhet utan att binda till hela paket.

Till exempel, till tegel och murbruk köpmän som kräver anpassade betalningar programvara kan nu använda registret API behandla betalningar via Square och använder någon del av företagets hårdvara.

Tidigare köpmän fick anmäla sig till registret, Squares point-of-sale programvara, för att få tillgång till bearbetning och maskinvarufunktioner. Det är dock värt att notera, att registret API fungerar bara för en iOS-baserade point-of-sale.

Square erbjuder också en e-handel API, som gör det möjligt för handlare som arbetar en egen värd webbplats för att behandla online betalningar genom Square. Detta kan komma till hands för handlarna redan använder Square i butik men inte på nätet, eftersom det gör det möjligt för dem att konsolidera statistik från både deras online och fysiska fotspår på ett ställe.

Hittills Square krävs e-handlare att använda sin egen webbutik produkt, eller arbeta med en av Square tredje part partnerföretag, för att kunna använda Square för kassan.

För Square, API speglar en bredare skifte sker inom Jack Dorsey grundade företaget. Square ursprungligen lanserades 2009 som ett hårdvaruföretag driver teknik för att möjliggöra mobila betalningar, men dess portfölj har breddats under åren till att omfatta en rad intäktsgenererande mjukvara och tjänster.

Dessa API: er markerar ett stort steg i intäktsavdelningen, eftersom de kan bidra till att övertyga större företag, onlinebutiker och butikskedjor med komplexa programvarukrav att använda Square som ett alternativ till andra betalningsprocessleverantörer.

Mer om Square

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Square kan nu handlarna köper och spåra Facebook-annonser, Square toppar Q4 intäkter i första rapporten sedan börsintroduktionen, Square Reader anländer i Australien med Cuscal, Square Cash kan nu användare lagra medel i en digital “kassalåda

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela