Sydkorea lågpriskedja startar mobiltjänst

Sydkoreanska lågpriskedja, Home Plus, har lanserat sin egen teletjänst.

Hem plus använder KT nätverk som mobil virtuell nätoperatör (MVNO) efter att ha undertecknat en överenskommelse med den lokala bäraren förra året, Korea Times rapporterade onsdag. Hem plus är helägt av brittiska detaljhandelskedjan Tesco.

Hem plus “senaste erbjudande är den första för en rabatt butikskedja i landet, och kommer som regeringens plan att expandera MVNO för att bidra till växande konsumentklagomål över stigande telefonräkningar.

MVNO leasing operatörens nät utan att ådra sig driftskostnader, så att de kan tillhandahålla tjänster till kunder billigare, noterade rapporten.

Hem plus sade sitt breda distributionsnät kommer att hjälpa konsumenterna att spara kostnader. Det finns fem planer, det billigaste är en ₩ 6000 (US $ 5,38) månadsavgift och avgifter 1 vann per sekund för röstsamtal. (11 vunnit US $ 0,01)

Däremot planer från operatörer brukar se en månadsavgift på över 30.000 ₩ (US $ 26,89), laddning 1,8 vann per sekund.

“Vi vill etablera oss som ett företag som hjälper hushållen betalar mindre för teletjänster genom Plus Mobile. Våra kunder kommer att kunna få sömlös anslutning via KT utmärkta nätverk till överkomliga priser”, säger ett hem plus talesman.

Firman sade den har för närvarande endast 3G-anslutning, och planerar att lägga 4G eller, long-term evolution (LTE), vid ett senare tillfälle. Kunderna kan teckna och köpa mobiltelefoner på 134 Hem plus butiker över hela landet. De kan också prenumerera med sina befintliga telefoner, genom att ändra sina universella abonnentidentitetsmoduler (USIM), enligt rapporten.

Den tillade att det jämförde sig mot, MVNO, Tesco Mobile i Storbritannien, som har 3 miljoner abonnenter sedan starten 2003.

Prenumeranter på Plus Mobile kommer också att få tillgång till KT 200.000 Wi-Fi-åtkomstpunkter i Sydkorea, enligt rapporten. En KT talesman sade: “Som en ansvarsfull verksamhet, vi är glada att ge våra nätverk Home plus och kommer att fortsätta våra ansträngningar för att göra telekommunikation tillgängligt för alla.”

KT, körs näst största trådlösa och största fasta nät i landet, enligt rapporten.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst