Telecom Nya Zeeland plockar BT man för nya chef

Telecom Nya Zeeland har plockade ny VD från de övre nivåerna av Storbritanniens största telekom, BT.

Paul Reynolds, tidigare chef för BT Wholesale, som säljer tillgång till andra Internetleverantörer samt BT: s detaljhandel arm, tillträder sin befattning från slutet av september i år. Reynolds ersätter avgående VD Theresa Gattung, som lämnar idag. Telecom COO Simon Moutter är tillförordnad VD tills Reynolds ankomst.

Han kommer att vara baserad i Auckland, på en årslön på NZ $ 1.750.000 med en potentiell extra NZ $ 1.750.000 av prestationsbaserad bonus.

Reynolds har lett BT Wholesale sedan 2000, övervaka både Telco strukturella separation på uppdrag av brittiska regleringsmyndigheten Ofcom, och bolagets pågående arbete med att diversifiera sin kärnverksamhet från telekom till IT, IPTV och rådgivning.

Samt agera på ett besvärligt regelverk, har den nya Telecom chefen hade operativt ansvar för BT: s 21st Century Network systemet – en ambitiös 10 miljarder pund planerar att bygga ett brittiskt bred all-IP-nätverk. Den 21CN som det kallas, har nyligen flyttat från kontroll av parti till en separat enhet inom BT.

Telecom ordförande Wayne Boyd sade i ett uttalande i går att, som en före detta BT medarbetare har Reynolds vunnit erfarenhet i ett regelverk som liknar Nya Zeelands och är väl lämpad att ta över som chef för operatören.

Mike Cansfield, Ovum analytiker, sade i en forskninganteckning idag att Reynolds avgång från BT kommer sannolikt att vara på vänliga snarare än bittra grunder trots den senaste tidens strukturförändringar på telco.

“Om man tittar på TNZ, möter sin arv massor av stora utmaningar – en långsam utbyggnad av bredband (låter bekant!), Pågående regleringsfrågor, och hård konkurrens från Vodafone för att nämna tre.”

Lägg till detta de topologiska utmaningar båda öarna, och en liten men spridd befolkning och komplexiteten är förstorade ännu mer. Ledande TNZ blir ingen semester.

Men förutom nätverk / grossist, Paul innebär också operativ erfarenhet (från sin sejour i sitt hemland Skottland – ett land med liknande utmaningar till Nya Zeeland) och färdigheter produktledning till TNZ. Allt-i-allt detta gör honom synnerligen lämplig för sitt nya jobb. Hans utnämning är en bra passform för båda parter “, Cansfield skrev.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga