Telstra ökar uppgifter om bredband, mobil

Australiens största telekomföretag Telstra har ökat data på sina fasta och mobila planer, och har infört nya datapaket som syftar till att minska räkningen chock för mobilkunder.

Från och med den 9 april kunder registrerar sig för Telstra mobil kontrakt, antingen med en handenhet eller på en BYO plan kommer att få mellan 500MB och 7 GB ytterligare uppgifter om deras plan.

För Mobile Accelerate luren planer, kommer kunderna betalar AU $ 95 per månad får 3,5 GB per månad på toppen av sin månatliga 2.5GB per månad, för totalt 6 GB per månad.

Kunder på AU $ 130 per månad planen får 10 GB per månad i stället för den normala 3GB.

På BYO planerna kommer kunderna betalar AU $ 45 per månad får 2GB i stället för 500MB, medan kunder på AU $ 55 får 3,5 GB i stället för 1,5 GB. Kunder betalar AU $ 70 per månad får 6GB istället för 2,5 GB, och kunder på AU $ 95 per månad kommer att få 10 GB i stället för 3GB.

Affärsplaner har också fått ett uppsving, som sträcker sig från en extra 500MB på AU $ 65 per månad plan upp till en extra 7 GB på AU $ 135 per månad plan.

De nya avtalen omfattar också en sex-månaders abonnemang på Presto, video-on-demand-tjänst som ägs av Foxtel – ett företag halv ägs av Telstra.

Företaget meddelade också på sin blogg på tisdagen att det skulle följa i fotspåren av Optus och Vodafone, och ger kunderna möjlighet att välja att ha AU $ 10, 1GB datapaket automatiskt till en kunds konto när de når sin månatliga mobildatagräns.

Kunderna kan välja in via Telstra 24/7 appen eller på nätet.

Data löper ut i slutet av varje månad, och kunden återvänder till sin vanliga månadsgränsen i början av varje ny månad.

Förändringen i samklang kommer i motsats till kommentarer från VD David Thodey när Optus och Vodafone meddelade först sina egna planer för att ta itu med chockräkningar 2013.

“Vi hanterar överdriven dataanvändning mycket noga. Det är en fin balans du har att få, eftersom överdriven dataanvändning kan vara bra för intäkter, men det verkligen irriterar kunder, och du får oväntat höga räkningar och alla dessa typer av saker” sade han vid den tidpunkten.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Jag är inte så driven av vad andra säger. Jag är mer driven av vad vi gör för våra kunder och vad som är rätt för oss. Jag tror att vi har en ganska bra känsla på det. Jag är inte benägen att tala om vad vi ska göra nästa månad, men jag kan säga att vi vet mycket intimt vad som händer på marknaden och vi svarar.

Under de senaste veckorna har Telstra fasta bredbandskunder också tagit emot ett e-postmeddelande rådgivning data topp för att använda deras tjänster. Beloppet varierar, men kunderna kommer att hålla detta belopp för livet av deras plan.

Telstra sa att det kommer att öka data för alla 2,5 miljoner bredbandskunder över ADSL, kabel, och National Broadband Network (NBN) under de närmaste månaderna.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga