UK lagstiftare säger “vag” övervakning räkningen bör inte undergräva kryptering

Den brittiska regeringen borde “klargöra” ett antal viktiga bestämmelser i ett utkast till övervakningslagen, enligt den parlamentariska gemensam kommitté med tanke på räkningen.

I ett kort stycke i slutet av en rapport, som släpptes tidigt måndag, sade kommittén att räkningen lidit till följd av “vaga definitioner och begrepp” under utarbetandet av lagstiftningen, vilket leder till “förvirring” över hur räkningen kommer genomföras om det blir lag.

Inrikesministern Theresa May hade bekräftar att medlemmar av decentraliserade parlamenten och Europaparlamentet är inte föremål för avlyssna skydd.

Den gemensamma kommitté, som består av 11 tvärpartimedlemmar i det brittiska parlamentet, drog slutsatsen att regeringen “bör fortsätta att konsultera och förklara fullt sannolika konsekvenserna av den föreslagna lagstiftningen.”

Med andra ord, räkningen som det står har en lång väg att gå innan det kan bli lag.

Den så kallade undersökningsrätt syftar till att reformera och klargöra splittrade delar av befintlig lagstiftning. En stor del av den brittiska regeringens övervaknings befogenheter går tillbaka till 2000, och har tolkats och sedan expanderas genom lagändringar och inre politik. Regeringen sade att det skulle återkomma lagstiftningen i kölvattnet av Edward Snowden avslöjanden, där Storbritannien och dess amerikanska kusiner anklagades för intrång i datorer, nätverk och företag i syfte att uppmuntra insatser för övervakning massa.

Bland de olika frågor, en flöt till toppen: kryptering. Räkningen tillåter närvarande regeringen att tvinga brittiska företag att ta bort krypteringen på begäran för att hjälpa myndigheterna avlyssna information – en mycket omtvistad punkt som hotar att underminera användare och enhetssäkerhet.

Men det finns ett problem.

Det råder viss förvirring om hur lagförslag påverkar end-to-end krypterad kommunikation, där dekryptering inte kan vara möjligt genom en kommunikationsleverantör som inte hade lagt den ursprungliga kryptering “, sade rapporten.” Regeringen bör klargöra och tydligt ange i vedertagna regler att det inte kommer att söka okrypterade innehållet i sådana fall, i linje med hur den befintliga lagstiftningen tillämpas för närvarande.

Enkelt uttryckt: dessa kommunikationsleverantörer, såsom telekom och internetleverantörer, kanske inte kunna dekryptera data som flödar över sina nät, eftersom företag som Apple kommer att klättra användardata långt innan den träffar internet.

Att sätta begränsningar på enheter som kommer med end-to-end-kryptering, såsom iPhone och många Android-enheter, skulle kunna sätta brittiska företag på en “kommersiell nackdel”, sade rapporten.

Krypterings utmaningen var en av många frågor som utskottet hade med näbben text, delvis på grund av “vaga definitioner och begrepp har varit ett konstant inslag i de bevis som vi har tagit.”

DEL 1: Lawmaker varnar för “gott” fler amerikanska spion program för att avslöja, DEL 2: Som första Snowden filen läckt ut, det var “rädsla och panik” i kongressen, DEL 3: NSA överväldigad med data, är det inte längre är effektiv: whistleblower Del 4: Secret lag är en “direkt hot” till amerikanernas integritet

SÄKERHET

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Ett antal högteknologiska företag, däribland Apple, Google, Facebook, Microsoft, Twitter och Yahoo, inkommit med skriftliga bevis som manar regeringen att “ompröva” räkningen bestämmelser.

De upprepar en liknande känsla från en grupp av FN: s experter, som har också varnat för en “dämpande effekt” på yttrandefrihet och uttryck bör förslaget övervakning räkningen blir lag.

I conclusory anmärkningar, sade kommittén att regeringen “bör se över lagförslag för att säkerställa att de skyldigheter man skapar på industrin är både tydlig och proportionell.”

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

hemsidan

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund