Varför Dell plockar termiska fingeravtrycksskanning för nästa års bärbara datorer, tabletter

Dell Latitude Extreme Rugged laptop – den typ av anordning som snart ska har NÄSTA fingeravtrycksläsare,. Dell, År 2016, kommer Dells kommersiella och ruggade bärbara datorer och surfplattor har patenterade fingeravtrycksläsare enheter från norska företaget NÄSTA Biometrics.

Hackare kan fjärr stjäla fingeravtryck från Android-telefoner, Samsung Galaxy S5 fingeravtrycksläsare “bekräftade, Microsoft Surface Pro 3 användare: gå och hämta en ny typ av yta täcker nu

NEXT säger att det ger Dell med åtminstone 1,2 miljoner skannrar, som är baserade på termisk skanning, i motsats till de kapacitiva fingeravtrycksläsare nästan alla andra leverantörer använder.

Detta synsätt innebär att skannrar från NEXT, med huvudkontor i Oslo, Norge, registrerar temperaturskillnader mellan dalarna och åsarna i ett fingeravtryck. Andra skannrar använder en radiofrekvensbaserad signal, mäter signalsvarsskillnader mellan fingeravtrycks funktioner.

Båda teknikerna arbetar på pixelnivå på sensorn men nästa hävdar att sensorstorlek och säkerhetsnivån är tätt sammankopplade.

Dess resonemang är att den större ytan av sensorn, desto fler fingeravtrycksinformation detekteras och jämföras – och ju större antalet identifieringspunkter i fingeravtrycket, desto bättre underlag för identifiering.

Bortsett från att vara rivaler i smartphone rymden, de två elektronikjättar trycka hårt för att utveckla fingeravtrycksteknik för att tillgodose deras affärsanvändare.

NÄSTA talar om sina “full-size” sensorer, som mäter 11.9mm av 16.9mm (0,47 av 0,67 inches) och ger en sensorarea på cirka 201 kvadratmillimeter. I jämförelse, fingeravtryck skannrar i dagens mobiltelefoner från Apple och Samsung erbjuder sensor områden som sträcker sig från 30 till 45 kvadratmillimeter.

Eftersom tekniken bakom NEXT fingeravtryck avkänning skiljer sig från den som används av de flesta andra leverantörer, är tillverkningsprocessen unik och även billigare, enligt företaget. Som ett resultat, säger NEXT Biometrics dess sensorer kan framställas “till en bråkdel av jämförbara konkurrent kostnader”.

Det är priset och storleken att nästa driver dess produktens främsta fördelarna. Enligt NÄSTA VD Tore Etholm-Idsøe en omfattande jämförande test genomfördes av universitetet i Madrid nyligen undersökte NÄSTA sensorn och drog slutsatsen att storlek är nyckeln till fingeravtryckssensor systemets prestanda.

“Leverantörer som riktar erbjuda säkerhet och bekvämlighet för nära 100 procent av en population kan helt enkelt inte kompromissa med sensorstorlek. Inte heller kan de erbjuda den gamla linjesensorn format,” Etholm-Idsøe sade i ett uttalande.

NÄSTA sensorer är upp till 70 procent billigare än jämförbara stora konkurrent fingeravtryckssensorer, som gör det möjligt för tillverkare att erbjuda sina kunder konsekvent säkerhet och bekvämlighet på massmarknaden kompatibla priser.

Dell Kontraktet undertecknades i november förra året, för lansering i riktiga produkter under det sista kvartalet i år. Under tiden har NÄSTA levererat cirka 15.000 sensorer till Dell, som en del av förberedelserna och upprampning till full produktion, enligt NÄSTA.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

fingeravtrycksläsare